Με δύο μαθήματα κατεύθυνσης συνεχίζονται οι εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων.
Tο κείμενο της Λογοτεχνίας ήταν ο “Κρητικός” του Δ. Σολωμού. Διαβάστε ολόκληρη την εκφώνηση της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας .
Οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Κατεύθυνσης
Στη φυσική υπήρξε καθυστέρηση να δοθούν τα θέματα, σχεδόν μίας ώρας, αλλά όλα λειτούργησαν κανονικά.
Διαβάστε την εκφώνηση στη Φυσική.
Οι απαντήσεις στη Φυσική Κατεύθυνσης
Σύμφωνα με το φροντιστήριο Σύγχρονο τα πρώτα δυο θέματα είναι σχετικά εύκολα και καλύπτουν όλη την ύλη. Το τρίτο θέμα δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία (υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα στο σχολικό βιβλίο) ενώ για το τέταρτο θέμα από το Δ.2. ερώτημα και μετά είναι για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.
Την Παρασκευή οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τέσσερα ακόμη μαθήματα κατεύθυνσης: Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τα θέματα των Μαθηματικών των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄), που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας παραδέχθηκε την ύπαρξη μιας ασύμβατης υπόθεσης στο θέμα Δ3, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή δεν επηρεάζει την επίλυση του θέματος.
Η Επιτροπή διαβεβαίωσε πως με οδηγία της προς τα βαθμολογικά κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων.
Με τη σφραγίδα των πλέον ειδικών, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για όλα όσα αφορούν στη μεγαλύτερη δοκιμασία της μαθητικής ζωής των υποψηφίων.