Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Επαρχιακή Οδός Κοζάνης-Κοίλων: Ο δρόμος που διχάζει! Φταίνε οι στροφές ή η επικίνδυνη οδήγηση;

Επαρχιακή Οδός Κοζάνης-Κοίλων: Ο δρόμος που διχάζει! Φταίνε οι στροφές ή η επικίνδυνη οδήγηση;

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


   DSC02207
Ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη λίστα όλων όσων συμβάντων έχουν σημειωθεί στον δρόμο Κοζάνης-Κοίλων και ειδικότερα στο κομμάτι των στροφών του λίγο μετά την έξοδο από την πόλη της Κοζάνης.
Το πρόσφατο σοβαρό τροχαίο αποτέλεσε και την αφορμή για μία επί τόπου καταγραφή της κατάστασης της οδού από τον φωτογραφικό φακό του «Π».
DSC02198
Πολλοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν τον δρόμο και το σημείο των στροφών ως «δρόμο καρμανιόλα», άλλοι τόσοι αυτοί που θεωρούν πως «η ανάποδη κλίση των στροφών» ευθύνεται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος, αυτοί δηλαδή που θεωρούν πως κύριο λόγο στην πρόκληση ατυχημάτων κατά μήκος της οδού παίζει «η έλλειψη οδηγικής παιδείας, οι υψηλές ταχύτητες των οδηγών, η προκλητική επίδειξη των οδηγικών ικανοτήτων τους και γενικότερα η έλλειψη προσοχής στην οδήγηση».
DSC02204
Φωτεινή σήμανση, πινακίδες που τονίζουν τις απότομες κλίσεις της οδού, σταθερά και φωτεινά σήματα του Κ.Ο.Κ. που προειδοποιούν και επιβάλλουν το όριο ταχύτητας στα 50 χλμ. είναι ορισμένα από τα μέσα που πάρθηκαν τον τελευταίο καιρό στο σημείο, ενώ στην άσφαλτο ειδικές λωρίδες ή αλλιώς πολύ-πολύ λεπτά «σαμαράκια» «ξυπνούν» τον οδηγό και τον κρατούν σε εγρήγορση έως ότου διασχίσει το δύσκολο αυτό κομμάτι της οδού.
dromos kozanis-koilon
Με μία χαρακτηριστική δήλωσή του στον «Π» ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης Σπύρος Διόγκαρης δίνει το δικό του στίγμα για τον δρόμο αυτό: «Από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν οι πινακίδες ορίου ταχύτητας -φωτεινές και σταθερές- και ειδικά από τότε που »φτιάξαμε παρεμβάσεις» στο οδόστρωμα ώστε να γίνεται κατανοητό ότι δεν πρέπει και δεν μπορεί ο οδηγός να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα δεν είχαμε ούτε υλικών ζημιών τροχαίο περιστατικό….».
Φυσικά, πολλοί είναι αυτοί που και στον δρόμο Κοζάνης-Κοίλων, αλλά και σε άλλα σημεία «κλειδιά» του οδικού δικτύου του Νομού Κοζάνης, αψηφούν τις προειδοποιητικές πινακίδες και στηριζόμενοι στις «πιλοτικές….» οδηγικές ικανότητές υπερεκτιμούν εαυτόν, υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας, προσπερνούν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς με αποτέλεσμα τελικά να μην αποφευχθούν τα χειρότερα…
Σίγουρα ο δρόμος Κοζάνης-Κοίλων χρήζει πολλών παρεμβάσεων, όμως καλό θα είναι να ακολουθούμε τον Κ.Ο.Κ. και να μην -όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας- προκαλούμε την τύχη μας.
DSC02200

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team