Διεύρυνση του μέτρου απονομής ηθικής και υλικής αμοιβής για όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση των έργων της λιγνιτικής διασύνδεσης των Ορυχείων Νοτίου Πεδίου και Πεδίου Καρδιάς, ζητά το σωματείο Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος», με επιστολή του προς τη Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων της ΔΕΗ κ. Ειρήνη Τζανέτου, για να μην διαχωρίζεται και διαιρείται το προσωπικό της επιχείρησης.
Στην επιστολή του ο Σπάρτακος αναφέρει ειδικότερα τα εξής:
«Κυρία Δ/ντρια
Με απόφασή σας μετά από αίτημα – έγγραφο της ΔΑΔΟΡ (αριθ.2391/1-9-2009), απονέμετε έπαινο, μετά χρηματικής αμοιβής ενός (1) μηνιαίου μισθού, στους μισθωτούς που εργάστηκαν για την υλοποίηση των έργων της λιγνιτικής διασύνδεσης των Ορυχείων Νοτίου Πεδίου και Πεδίου Καρδιάς.
Η συγκεκριμένη απόφαση, απογοήτευσε πλήρως το τεχνικό προσωπικό που εξαιρέθηκε, αφού ήταν κι αυτό που εργάστηκε και συνέδραμε ουσιαστικά στην υλοποίηση του παραπάνω στόχου.
Από την άλλη, δεν αντιλαμβανόμαστε πώς οι Διευθύνσεις των Ορυχείων Νοτίου Πεδίου και Καρδιάς επέλεξαν μόνο τους συγκεκριμένους για έπαινο, αδιαφορώντας πλήρως για τους υπόλοιπους τεχνίτες, που εργάστηκαν στο συγκεκριμένο έργο. Εκτός και αν, η φιλοσοφία της Διοίκησης είναι ότι οι απλοί τεχνίτες είναι μόνο οι κωπηλάτες της “Γαλέρας” ή ταυτίζεται απόλυτα με τη λαϊκή ρήση «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».
Κυρία Δ/ντρια
Ο «Σπάρτακος» δεν θα επιτρέψει τέτοιου είδους πρακτικές. Πρακτικές που διαχωρίζουν και διαιρούν το προσωπικό σε “πατρίκιους και πληβείους”. Πρακτικές που πυροδοτούν την εργασιακή ηρεμία.
Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να επανεξετάσετε το ζήτημα στην προοπτική διεύρυνσης της απονομής ηθικής και υλικής αμοιβής για όλους τους εμπλεκομένους του συγκεκριμένου έργου»
Η διοίκηση του «Σπάρτακου» κοινοποίησε την επιστολή και προς τον
Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή Ορυχείων κ. Δημήτρη Λάπα, τον διευθυντή του ΛΚΔΜ κ. Παναγιώτη Νικολακάκο, καθώς επίσης στους Διευθυντές των Ορυχείων και τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.