Αντιπαράθεση μεταξύ του περιφερειάρχη και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σημειώθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, όταν ο Μανόλης Βογιατζής χαρακτήρισε «ατόπημα» και «λάθος» του Γιώργου Δακή, την πρόσκληση προς τη Χρυσή Αυγή να καταθέσει στεφάνι στην εθνική επέτειο της 2ης Μαρτίου στην Κοζάνη.
Στο κείμενο που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, με το οποίο ζητά να μην καλείται στο εξής η Χ.Α., ο περιφερειάρχης απάντησε πως «με βάση τη νομοθεσία, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως υπεύθυνη για τη διοργάνωση, είναι υποχρεωμένη να απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα κόμματα της Βουλής». Ο Γ. Δακής σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η Χρυσή Αυγή – άσχετα αν διαφωνούμε – είναι κόμμα της Βουλής και έχουμε υποχρέωση από τη νομοθεσία να την καλούμε».
Ο Μ. Βογιατζής απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη και στο Π.Σ. σημείωσε: «Σας καλούμε να πάρουμε απόφαση να μην καλούμε σε οποιαδήποτε εκδήλωση παίρνει μέρος στην επικράτεια της ΠΔΜ, το φασιστικό – ρατσιστικό μόρφωμα της ΧΑ.
Ατόπημα και λάθος από μέρους του περιφερειάρχη, να καλέσει τους νοσταλγούς του Χίτλερ να καταθέσουν στεφάνι στην επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η ΠΔΜ έχει ποτίσει με ποτάμια αίματος τη δράση του φασισμού. Αναρίθμητα τα θύματά τους! Το μαρτυρούν οι «τόποι μαρτυρίου» Πύργοι – Μεσόβουνο Κλεισούρα κ.ά. Καμία κοινοβουλευτική ευαισθησία δεν μπορεί να τους νομιμοποιήσει από την πίσω πόρτα με πρόσχημα την εκπροσώπηση στη Βουλή. Νομίζω ότι αυτά τα ζητήματα δεν χρήζουν τυπολατρίας, αλλά είναι ζητήματα ουσίας.
Κλείνοντας να σημειώσω πως η ΧΑ είναι αυτή που φωνάζει τιμή και δόξα στα Τάγματα Ασφαλείας. Ε, λοιπόν, οι πολιτικοί τους πρόγονοι έλεγαν: «Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ».
Χ.Β.