Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ: STOP στην μεταφορά προνηπίων στους παιδικούς σταθμούς

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ: STOP στην μεταφορά προνηπίων στους παιδικούς σταθμούς

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


paidiko

Μεγάλη αναστάτωση στους γονείς προνηπίων πολλών οικισμών της Π.Ε. Κοζάνης προξένησε η ξαφνική απόφαση του Υπουργείο Παιδείας να μην καλύπτει τη δαπάνη για την μεταφορά των προνηπίων σε περιφερειακούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Η σχετική εγκύκλιος κοινοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και είχε ως συνέπεια να διακοπεί με το  μαχαίρι η μεταφορά των προνηπίων με ταξί από το ένα χωριό σε άλλο, που πληρώνονταν μέχρι στιγμής από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε ολόκληρη την Π.Ε. Κοζάνης, καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κοινού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αναρράχης- Εμπορίου, της Δημοτική Ενότητας Μουρικίου του Δήμου Εορδαίας, Μαργαρίτης Τζούφας, «ήδη σημειώθηκε πρόβλημα με τη μεταφορά των παιδιών. Καθώς το σχολείο βρίσκεται μεταξύ των δύο οικισμών και δεν έχουν όλοι οι γονείς τη δυνατότητα να μεταφέρουν μόνοι τα παιδιά τους», ενώ συμπλήρωσε πως αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και για τα παιδιά αρκετών ακόμη οικισμών και όχι μονάχα στο Μουρίκι και στην περιοχή της Εορδαίας.

plakentas panagioths

«Το πρόβλημα είναι γενικευμένο σε όλο το νομό Κοζάνης», όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνη, Παναγιώτης Πλακεντάς, μιλώντας στον «Π». «Η εγκύκλιος που ήρθε από το Υπουργείο και λέει ότι δεν πληρώνονται οι μεταφορές προνηπίων, που έως τώρα γινόταν κανονικά- έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Έχω δεχθεί ενοχλήσεις από το Δροσερό, από το Μουρίκι, από το Μεσόβουνο, την Ποντοκώμη, το Πρωτοχώρι, από τη Νεάπολη, από ολόκληρη σχεδόν την Π.Ε. Κοζάνης.» Ο κ. Πλακεντάς ανέφερε ότι ενημέρωσε αμέσως για τις αντιδράσεις την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Βασιλική Βόντσα και δήλωσε ότι έχει προγραμματίσει σύσκεψη με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης και τα προεδρεία των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για αύριο Παρασκευή, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατές λύσεις για την επίλυση του ζητήματος μεταφοράς των προνηπίων στους παιδικούς ή στα νηπιαγωγεία, αλλά και για να μεταφερθούν οι αντιδράσεις προς το Υπουργείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε επίσης στον «Π» ότι έχει δώσει εντολή στην οικονομική υπηρεσία να υπολογίσει το κόστος μεταφοράς των προνηπίων προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα- σε περίπτωση που δεν υπάρξει υπαναχώρηση από πλευράς Υπουργείου- να καλυφθεί η δαπάνη μετακίνησης των προνηπίων από ίδιους πόρους της Αντιπεριφέρειας. Παράλληλα έδωσε εντολή- σε συνεννόηση με τους μεταφορείς ιδιοκτήτες ταξί- εάν υπάρχει δρομολόγιο για μεταφορά νηπίων από το ένα χωριό στο άλλο, να μεταφέρονται και τα προνήπια.

aspragathou

«Θεωρώ εσφαλμένη την απόφαση του Υπουργείου για διακοπή της μεταφοράς των προνηπίων στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία.» Τα παραπάνω δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας, Κατερίνα Ασπράγκαθου. Διότι, όπως σημείωσε, «αυτό θα σημάνει ότι θα πάψουν να πηγαίνουν πολλά προνήπια στους περιφερειακούς παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία αφού αρκετοί γονείς δεν θα μπορέσουν να τα πηγαίνουν οι ίδιοι, αλλά και γιατί το ζητούμενο είναι να εντάσσονται όσο το δυνατόν νωρίτερα τα παιδιά στην παιδαγωγική διαδικασία του νηπιαγωγείου.»

 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Σάββατο στα γήπεδα με το e-ptolemeos.gr- Τελικά Αποτελέσματα στην Ε.Π.Σ. Φλώρινας- Πρόγραμμα Κυριακής

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στην Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Α΄ Κατηγορία Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας- ΠΑΣ Φλώρινας 2-2 (Ι. Παλλικρούσης ...