Την πεποίθησή της ότι παρά τη δύσκολη εποχή που διανύουμε το 2012 θα είναι μια «καλή χρονιά» για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, εξέφρασε η διοικήτρια των νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης Αναστασία Μπούρτσου στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας των εργαζομένων του Μποδοσάκειου.
Δικαιολόγησε τη θέση της λέγοντας ότι μέσα στο ’12 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο αναμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου που είναι σε εξέλιξη, αλλά και ότι μέχρι το καλοκαίρι θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου επέκτασης- κατασκευής της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου 4.000τ.μ., καθώς αυτή τη στιγμή αξιολογείται από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η κ. Μπούρτσου δήλωσε ακόμη ότι εντός του 2012 το Μποδοσάκειο θα αποκτήσει και ψηφιακό μαστογράφο, ενώ εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι μέσα στην τρέχουσα χρονιά το νοσοκομείο θα αποκτήσει και καινούριο αξονικό τομογράφο, καθώς υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στο υπουργείο και υπάρχουν οι εγκρίσεις για ικανοποίηση του αιτήματος.
Αναφέρθηκε ακόμη στις νέες υπηρεσίες του νοσοκομείου προς τους πολίτες, λέγοντας ότι εκτός από τη μονάδα χημειοθεραπείας ήδη λειτουργεί το νεοσύστατο παθολογοανατομικό εργαστήριο που πραγματοποιεί κυτταρολογικές εξετάσεις- βιοψίες και ότι σε λιγότερο από μήνα ολοκληρώνεται η προμήθεια όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού του εν λόγω εργαστηρίου και θα γίνουν τα εγκαίνια.
Επισήμανε ότι παράλληλα συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια για τη στελέχωση κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου «έστω με επικουρικούς γιατρούς, που θα καλύψουν προσωρινά έστω τις ανάγκες των κλινικών του νοσοκομείου», λέγοντας ότι αναμένεται η προκήρυξη για πρόσληψη επικουρικών γιατρών, η πρόσληψη 5 νοσηλευτών με ετήσια σύμβαση, ενός βοηθού φαρμακείου και ενός παρασκευαστή. Εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία ότι «κάποια στιγμή θα ξεπαγώσουν οι προσλήψεις και θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε το νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό».
Ευχαρίστησε τέλος το προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς όπως είπε, το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει το Μποδοσάκειο οφείλεται στο γεγονός ότι το προσωπικό του εργάζεται πράγματι «με ψυχή».
Λιγότερο αισιόδοξος για τις προοπτικές του νοσοκομείου, αλλά και γενικότερα για το χώρο της υγείας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Μποδοσάκειου Γιάννης Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι λόγω της κρίσης και της απαγόρευσης των προσλήψεων κάθε μέρα μειώνεται το προσωπικό και το νοσοκομείο είναι καταδικασμένο να εργαστεί με το υφιστάμενο ελλιπές προσωπικό. «Μας άφησαν με το υπάρχον προσωπικό, παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο είναι στελεχωμένο μονάχα με το 60% του απαιτούμενου προσωπικού που προέβλεπε ο παλιός οργανισμός του», είπε, ερωτηθείς σχετικά από τον «Π». Κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση στο νοσηλευτικό προσωπικό είναι ιδιαίτερα προβληματική, λέγοντας ότι «οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες», διότι: «οι νοσηλεύτριες είναι πάρα πολύ λίγες και δεν μπορούν να βγουν οι εφημερίες και τα νυχτερινά, με αποτέλεσμα νύχτες και Κυριακές ολόκληρες κλινικές να λειτουργούν μονάχα με μία νοσηλεύτρια- δύο στην καλύτερη περίπτωση».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο νοσοκομείο εργαζόμενοι που αποχωρούν από την υπηρεσία τους λόγω συνταξιοδότησης.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ


























