Προετοιμασία 15 λεπτά Μαγείρεμα 15 λεπτά Υλικά για 20 κομμάτια Υλικά-300 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
-200 γρ. φράουλες φρέσκες κομμένες στα 4 -12 φέτες προσούτο κομμένεςστη μέση -150 γρ. κατίκι Δομοκού -150 γρ. γραβιέρα Κρήτης σε μπαστουνάκια -σουσάμι για το πασπάλισμα -βούτυρο για το άλειμμα |
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε τα φύλλα σε 12 λωρίδες 10 εκ. περίπου. Βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας από 1 κομμάτι προσούτο, 1 μπαστουνάκι γραβιέρα, 1 κοφτή κουταλιά σούπας κατίκι και 5 κομματάκια φράουλα. Διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και τυλίγουμε σε φλογέρες. Τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τις αλείφουμε με βούτυρο και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τις ψήνουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.