«Οι σημαντικότερες ποικιλίες του Ελληνικού αμπελώνα» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το WINE CLUB της «CAVA ΚΑΛΟ» στα πλαίσια της 5ης Έκθεσης «Εορδαία 2013», με αξιόλογους εισηγητές.
Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με τον Ανέστη Καλομενίδη, ήταν η στενότερη επαφή με τον κόσμο και η ενημέρωση του για τα Ελληνικά κρασιά και την γοητεία τους.
Ανοίγοντας την εκδήλωση η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, τόνισε ότι είναι σημαντικές τέτοιου είδους διοργανώσεις, καθώς αναδεικνύουν τα τοπικά και Ελληνικά προϊόντα, ενώ συνεχάρη τον Επιχειρηματικό κόσμο της Εορδαίας που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τολμά και κάνει νέα επαγγελματικά βήματα και ανοίγματα προβάλλοντας τον τόπο μας.
Αναπτύσσοντας με την προβολή video, τις Οινοποιήσιμες ποικιλίες του Ελληνικού αμπελώνα, η Γεωπόνος Χαρούλα Σπινθηροπούλου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε 4 καλύτερα είδη κρασιού, τα οποία εξάγονται και σε άλλες χώρες.
Στο ιστορικό της Οινοποιίας και στη δημιουργία του Οινοποιείου του, μέσα σε ένα αμπελώνα συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων, αναφέρθηκε ο αμπελουργός- Οινοποιός Νικόλαος Φουντής, ενώ σε δηλώσεις του στον «Π» σχετικά με το μέλλον της Οινοποιίας στην Ελλάδα, εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι αρκεί να δοθεί έμφαση στην ποιότητα και στις Ελληνικές ποικιλίες, που φεύγουν στο εξωτερικό.
Η οικογένεια Καλομενίδη, δια της Δημάρχου Εορδαίας τίμησε τους συμμετέχοντες εισηγητές με αναμνηστικά βιβλία και δώρα, ενώ όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση απόλαυσαν τα υπέροχα κρασιά και τα άφθονα εδέσματα, που προσέφεραν οι διοργανωτές.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ