«Για τη Νέα Δημοκρατία το Μεταναστευτικό είναι ό,τι και το Μνημόνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα δεινά του τόπου έχουν να κάνουν με τους μετανάστες και με το Μνημόνιο, αντιστοίχως. Η χώρα όμως πάει να γυρίσει σελίδα με το πλεόνασμα. Γι’ αυτό ας κυριαρχήσει, επιτέλους, στον δημόσιο χώρο ο πολιτικός λόγος. Γιατί αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι πολιτικός λόγος. Είναι απλώς συνθήματα που δεν προσφέρουν καμιά ουσιαστική υπηρεσία στους πολίτες, αλλά εξυπηρετούν τις επιδιώξεις των δύο αυτών κομμάτων.
Οδηγούν σε μια τεχνητή πόλωση, η οποία δεν αποδίδει καθώς τόσο οι μεν όσο και οι δε εξακολουθούν να κινούνται, δημοσκοπικά, στο κατώφλι του 20%. Δεν το βλέπουν, δεν αντιλαμβάνονται πως είναι επιζήμιο για τη χώρα; Μάλλον όχι…
Γι’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που έβαζε τα πράγματα στη θέση τους για τα τραγικά ελλείμματα του 2009 και το μνημόνιο, ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισαν. Γιατί πολύ απλά δεν άρεσε ούτε από εδώ ούτε από εκεί τα όσα αναφέρει».
Αυτά τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας απ’ το βήμα της Βουλής, αλλά απαντώντας και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το μεταναστευτικό.
Ο κ. Κουκουλόπουλος αφού επεσήμανε πως η Ν.Δ. οφείλει κάποια στιγμή στο θέμα των δικαιωμάτων να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή κανονικότητα και να μην αντιμετωπίζει θέματα όπως το μεταναστευτικό έχοντας στο νου της τις ψήφους που μπορεί να αλιεύσει απ’ τις δεξαμενές ψηφοφόρων κομμάτων που κινούνται δεξιότερα της, όπως η ΑΝ.ΕΛ., ή στα άκρα όπως η Χρυσή Αυγή, τόνισε ακόμα ότι: «Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε προστάτες ούτε των Σωμάτων Ασφαλείας ούτε των μεταναστών. Είμαστε προστάτες της Δημοκρατίας, της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στον τομέα αυτό έχει ψηφιστεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ, καθώς η Ν.Δ. μονίμως υποστήριζε την άποψη πως για όλα σ’ αυτή τη χώρα φταίνε οι μετανάστες και τα κόμματα της Αριστεράς πάντοτε έκριναν πως δεν ήταν επαρκές όποιο νομοσχέδιο και αν φέρναμε.
Αυτή η τακτική κάποτε πρέπει να σταματήσει για να πάψουμε επιτέλους και στο θέμα των δικαιωμάτων να προκαλούμε τη χλεύη του Ευρωκοινοβουλίου και των ευρωπαϊκών θεσμών».