Ορκίσθηκαν πριν λίγες ημέρες, ενώπιον του Δημάρχου Σιάτιστας, οι δύο Δημοτικοί Αστυνόμοι που θα επανδρώσουν την νεοσύστατη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Σιάτιστας, που άρχισε και ουσιαστικά τη λειτουργία της. Στην τελετή παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος κα Τριανταφυλλιά Στάθη, η προϊσταμένη του Δήμου κα Μπλιάγκου Αγνή, οι γονείς των Δημοτικών Αστυνόμων και υπάλληλοι του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Σιάτιστας ευχήθηκε στους νέους Δημοτικούς Αστυνόμους καλή σταδιοδρομία στα νέα τους καθήκοντα και καλή συνεργασία, ώστε να αντιμετωπιστούν σύντομα τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη από την κυκλοφορία των οχημάτων και την παράνομη στάθμευση.
Στην αρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας είναι μεταξύ άλλων η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, η λειτουργία των καταστημάτων, η φροντίδα για την καθαριότητα και του πρασίνου της πόλης, ο έλεγχος για την τήρηση των αδειών οικοδομών, η φύλαξη των δημοτικών εγκαταστάσεων και της δημοτικής περιουσίας.