Ο εκ Κοζάνης ορμώμενος συνδικαλιστής της ΔΕΗ Γιάννης Μανές, είναι ο νέος ταμίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, έπειτα από τη μερική ανασυγκρότηση που έγινε στην προχτεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της ομοσπονδίας.
Η ανασυγκρότηση κρίθηκε αναγκαία, καθώς παραιτήθηκε για «προσωπικούς λόγους» από τη θέση του ταμία, ο Κώστας Κατσαρός. Έπειτα από ψηφοφορία που ακολούθησε εκλέχτηκε νέος ταμίας ο Γιάννης Μανές, ο οποίος προέρχεται από το σωματείο «ΕΝΩΣΗ».
Με δήλωσή του στον «Π» ο Γ. Μανές, υπογράμμισε ότι «από τη νέα θέση με αυξημένες πλέον ευθύνες θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις τα συμφέροντα της επιχείρησης του ελληνικού λαού, της ΔΕΗ, καθώς και τα συμφέροντα της περιοχής, που αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο. Για μένα η όποια συνδικαλιστική θέση δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά έχει νόημα μόνο στο βαθμό που ο συνδικαλιστής από τη θέση αυτή υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου».
Αναβλήθηκε η συζήτηση
στο δ.σ. της ΔΕΗ για κοινοπρακτικό σχήμα με Κοπελούζο
Στο μεταξύ, χτες συνεδρίασε το δ.σ. της ΔΕΗ με διάφορα θέματα, ενώ μέσα σ’ αυτά ήταν η προώθηση προς ψήφιση της συμμετοχής της σε κοινοπρακτικό σχήμα με τη δημιουργία καταστημάτων Franchise σε συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου – ΔΕΗ με ποσοστά 51% και 49% αντίστοιχα, προκειμένου να πωλούν ενεργειακά προϊόντα (φωτοβολταικά στις στέγες) ! Η ενέργεια αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα «συνεργασίας» της ΔΕΗ στη βάση της συμφωνίας που είχε συνάψει με τον Όμιλο Κοπελούζου (silcio) πριν από ενάμιση περίπου χρόνο (Ιανουάριος 2012) για από κοινού δημιουργία εμπορικής αλυσίδας καταστημάτων σε όλη τη χώρα.
Η συμφωνία προέβλεπε παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πελατών και προώθησης νέων εμπορικών «προϊόντων» ρεύματος κατά τα πρότυπα των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, ενεργειακές υπηρεσίες (ενεργειακές επιθεωρήσεις, εξοικονόμηση ενέργειας, κ.λ.π), λύσεις παροχή συμβουλών και ολοκληρωμένες λύσεις εγκατάσταση για οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα, κ.λ.π).
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διαφωνεί κατηγορηματικά με το κοινοπρακτικό σχήμα αυτής της μορφής. Χτες συγκεντρώθηκε ομάδα συνδικαλιστών της ομοσπονδίας έξω από το χώρο της συνεδρίασης, απαίτησε να αναβληθεί το θέμα, το οποίο τελικώς δεν συζητήθηκε. Εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, σωματείων και ο Ν. Φωτόπουλος ως εκπρόσωπος στο δ.σ. της ΔΕΗ, ζήτησαν από τον πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό, να αναβάλει για την επόμενη συνεδρίαση το μείζον αυτό θέμα, προκειμένου στο μεταξύ να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συναίνεσε στην αναβολή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ































