Ληστεία μέρα μεσημέρι, στην τράπεζα Πειραιώς, στο κέντρο των Γρεβενών, πραγματοποίησαν χτες δύο νεαροί Αλβανοί, οι οποίοι έφυγαν με λεία 27.500 ευρώ, αλλά ακολούθησε καταδίωξη και συνελήφθη ο ένας από τους δύο ληστές.
Στις 2.20 το μεσημέρι εισήλθαν στο κατάστημα της τράπεζας δύο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα. Με την απειλή κοντόκανης καραμπίνας που κρατούσε ο ένας από τους δύο, οι δράστες ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, φωνάζοντας «ληστεία, τα λεφτά». Στη συνέχεια πήραν από τα συρτάρια των ταμείων το ποσό των 27.500 ευρώ, βγήκαν από το κατάστημα, επιβιβάστηκαν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, τύπου Enduro και διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα, κατευθυνόμενοι προς Τρίκαλα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας ήταν καλυμμένος.
Το περιστατικό αντιλήφτηκαν δύο αστυνομικοί της Τροχαίας Γρεβενών, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή με υπηρεσιακό όχημα. Άρχισε καταδίωξη στον εθνικό δρόμο Γρεβενών – Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, στο 8ο χιλιόμετρο, κοντά στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίας Παρασκευής, το περιπολικό πλησίασε τη μηχανή των ληστών. Ο συνοδηγός ληστής είχε προτεταμένο το όπλο προς τους αστυνομικούς, ενώ στη θέα του όπλου, ένας αστυνομικός πυροβόλησε στα ελαστικά της μοτοσικλέτας, η οποία να σημειωθεί ακινητοποιήθηκε λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 25χρονος ληστής που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα. Ο άλλος ληστής, το άτομο που ήταν οπλισμένο, διέπραξε τη ληστεία και κατείχε τη λεία, λίγο νωρίτερα πρόλαβε να αποβιβαστεί από τη μηχανή και να διαφύγει μάλλον, στην παρακείμενη δασική περιοχή. Η σκηνή της αποβίβασης δεν έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς, καθώς ο δρόμος στο σημείο εκείνο είχε πολλές στροφές.
Πάντως, ο συλληφθείς ομολόγησε την πράξη του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γρεβενών. Ο δεύτερος ληστής που διέφυγε, είναι ηλικίας 27 ετών και αναζητείται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ