Μπορεί οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού Κοζάνης, να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες της ψηφοφορίας, λόγω της συμμετοχής τους στο υπουργικό συμβούλιο, οι συσκέψεις όμως δεν έχουν σταματήσει. Η πίεση που άσκησε η καθολική αντίδραση των Δυτικομακεδόνων, έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, όπου γίνεται ένας αγώνας δρόμου για σημαντικότατες αλλαγές της τελευταίας στιγμής, στο περίφημο νομοσχέδιο. Οι ελλείψεις και οι ασάφειες του νομοσχεδίου ήταν πολλές, και δημιουργούσαν πολλά «παράθυρα» για τους μελλοντικούς επενδυτές.
To νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής. Από εκεί και πέρα, η πίεση που ασκείται από τους τοπικούς βουλευτές προς τα κέντρα λήψης των αποφάσεων είναι τεράστια, καθώς οι βουλευτές έχουν καταλάβει το μέγεθος της δυσαρέσκειας του κόσμου, όντας οι βασικοί αποδέκτες της.Χαρακτηριστική είναι η συνάντηση των Αντώνη Σαμαρά και Μιχάλη Παπαδόπουλου, η οποία έγινε προχθές το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, και διαβάσαμε γι’ αυτήν στο Parapolitika.gr:
Μυστική συνάντηση Σαμαρά-Παπαδόπουλου
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη “μικρή ΔΕΗ”
Δυο ώρες κράτησε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου χθες με τον υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Κύριο θέμα φυσικά η διαχείριση του ζητήματος της ΔΕΗ.
Όταν λέμε διαχείριση του θέματος της ΔΕΗ μην πάει ο νους σας στην ψηφοφορία της Βουλής, αλλά σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών καθώς Κοζάνη και Φλώρινα είναι άνω κάτω με τις εξελίξεις.
Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο οι δύο Υφυπουργοί της , Παπαδόπουλος (ΝΔ) και Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ), δεν ψηφίζουν ως μέλη της κυβέρνησης στα θερινά τμήματα, ενώ ο Στάθης Κωνσταντινίδης από τη Φλώρινα τοποθετήθηκε εξ αρχής στο τρίτο θερινό τμήμα.
Εκείνο που ανησυχεί τον πρωθυπουργό είναι ότι όλοι οι γαλάζιοι τοπικοί παράγοντες είναι αντίθετοι με τις εξελίξεις. Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί λοιπόν η ψηφοφορία θα πρέπει να υπάρξει ειδικός χειρισμός, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είχαν εισηγηθεί οι τοπικοί βουλευτές στο κόμμα πολύ πριν αρχίσουν τα πανηγύρια και δεν εισακούστηκαν…
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συσκέψεις συνεχίστηκαν, με την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Γιάννη Μανιάτη και Ασημάκη Παπαγεωργίου. Συζητείται το ενδεχόμενο για σημαντικές αλλαγές, σύμφωνα με βελτιωτικές προτάσεις που κατατέθηκαν, και από τον Μιχάλη Παπαδόπουλου, μεταξύ των οποίων, είναι να γίνει δεκαετής, η πενταετής δέσμευση του νέου επενδυτή με το προσωπικό.