Την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσία που καθορίζει τον χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών αποφάσισε στις 16 Φεβρουαρίου η Γενική Συνέλευση των Γιατρών του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας στην οποία παραβρέθηκαν 42 (σαράντα δύο) γιατροί και ευρισκόμενοι σε νόμιμη απαρτία αποφάσισε τα εξής:
– Να εφαρμοσθεί η ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τον χρόνο εργασίας των γιατρών ( δηλ. 48 ώρες οι ειδικοί, 56 ώρες οι ειδικευόμενοι) .
– Σε περίπτωση που η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφασίσει να διατάξει γιατρούς να εφημερεύσουν, αυτό να γίνει αποδεκτό από τους εντελλόμενους γιατρούς μόνο μετά από έγγραφη προσωπική εντολή σε καθένα από αυτούς , από τον Διοικητή του νοσοκομείου.
– Οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς στα διάφορα τμήματα του νοσοκομείου θα υποστηριχθούν από τους γιατρούς των τμημάτων.