Τους 173 νέους εκπαιδευόμενους στη Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαιδας οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη την εκπαίδευσή τους από τις 19/1, καλωσόρισε την Τετάρτη ο δήμαρχος Πτολεμαιδας Γρηγόρης Τσιούμαρης.
Ο δήμαρχος ευχήθηκε στους σπουδαστές καλή διαμονή στην πόλη, διαβεβαιώνοντάς τους για τα φιλόξενα αισθήματα των κατοίκων και έκανε μία αναφορά στις υποδομές που διαθέτει, οι οποίες όπως τόνισε βρίσκονται στη διάθεσή τους, όπως για παράδειγμα το στάδιο ρίψεων που βρίσκεται δίπλα στη σχολή, το κλειστό κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων που βρίσκεται επίσης πλησίον της σχολής και φιλοξένησε μεγάλες πανελλήνιες διοργανώσεις και το αθλητικό κέντρο, λέγοντας μάλιστα ότι από άποψης αθλητικών υποδομών η Πτολεμαΐδα είναι η δεύτερη πόλη μετά τη Θεσσαλονίκη. Αναφορά έκανε και σε υποδομές που αφορούν στον πολιτισμό, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Πτολεμαΐδα διαθέτει Ωδείο, πολλούς δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους, θεατρικές ομάδες και ανθρώπους με υψηλό πνευματικό επίπεδο, οι οποίοι φέρνουν στην πόλη πανελλήνιες διακρίσεις.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τσιούμαρης στο θέμα της ποιοτικής διαβίωσης, λέγοντας ότι τα περισσότερα από αυτά που πιθανόν έχουν ακούσει για την Πτολεμαΐδα και τη φήμη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και υπαγορεύονται από «διάφορα συμφέροντα». Αναφέρθηκε μάλιστα στο πανελλήνιο βραβείο «Οικόπολις» οικολογικής ευαισθησίας που απέσπασε ο δήμος με το πρωτοποριακό έργο της Τηλεθέρμανσης, η οποία συμβάλλει στη μείωση της εκπομπής ρύπων. Σημείωσε δε ότι μεταξύ του έντυπου ενημερωτικού υλικού που τους διανεμήθηκε βρίσκονται στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το περιβάλλον είναι πολύ ανώτερο από αυτό άλλων πόλεων που γειτνιάζουν με εξορυκτικές δραστηριότητες.
Αναφορά έκανε επίσης στο γεγονός ότι οι φουρνιές συναδέλφων τους που εκπαιδεύτηκαν στη Σχολή της Πτολεμαιδας έφυγαν από την περιοχή με τις καλύτερες εντυπώσεις και διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση της σχολής, της Δημοτικής Επιχείρησης Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας (ΔΕΣΕΔΑΠ) αλλά και ο ίδιος βρίσκονται στη διάθεσή τους και δεν φροντίζουν απλά για την άρτια λειτουργία της σχολής και της εκπαίδευσής τους.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας, Ευάγγελο Τίγκα, στη σχολή φοιτούν 173 άτομα (εκ των οποίων 65 γυναίκες) τα οποία προέρχονται από 47 δήμους της χώρας, από Κομοτηνή μέχρι την Κρήτη. Έκανε μάλιστα αναφορά σε μια καινοτομία που εισήχθη στην εκπαίδευση των δημοτικών αστυνόμων, καθώς από φέτος εφαρμόζεται το σύστημα της τηλεδιάσκεψης για τη διδασκαλία τριών μαθημάτων από υψηλόβαθμα στελέχη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, ταυτόχρονα στους σπουδαστές των τριών σχολών εκπαίδευσης δημοτικών αστυνόμων (Πτολεμαιδας, Τσοτυλίου και Κόνιτσας).
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ