Σχετικά με τη διαβούλευση του Νομοσχεδίου «ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» τη διατήρηση του γραφείου μελετών ΑΜΕΑ του ΥΠΕΚΑ και με την προσβασιμότητα των ιστοσελίδων δημοσίων υπηρεσιών
Επιφυλακτικός είναι ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης, αναφορικά με το Νομοσχέδιο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», που τρέχει την περίοδο αυτή καθώς θα πρέπει να περιλαμβάνει και τις προτάσεις του αναπηρικού κινήματος δεδομένου ότι θα αποτελέσει μία σημαντική εξέλιξη προς τα εμπρός.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στον ‘’Π’’ ο Γραμματέας του Συλλόγου Μάριος Συμεωνίδης, τονίζοντας ότι υπήρξε μία δέσμευση του Υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου ότι δεν θα κατατεθεί το εν λόγω Νομοσχέδιο στη βουλή, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με το αναπηρικό κίνημα και πως θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο της συζήτησης και της ενσωμάτωσης όλων των θεμάτων, που έχουν θέσει η Εθνική Συνομοσπονδία ΑΜΕΑ και οι φορείς της.
Επί πλέον πρέπει να λυθούν τα θέματα διορισμού των εκπαιδευτικών με αναπηρία στην γενική και την ειδική εκπαίδευση καθώς και της διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας όλων των μονάδων ειδικής εκπαίδευσης τον Σεπτέμβριο, ώστε να ξεκινήσουν όλοι οι μαθητές ταυτόχρονα την σχολική χρονιά.
Ένα άλλο θέμα που απασχολεί την σημαντική αυτή κοινωνική ομάδα του τόπου μας, είναι η πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να καταργήσει το Γραφείο Μελετών για τα ΑΜΕΑ, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Εθνικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ, η οποία τάσσεται υπέρ της διατήρησής του, ενώ σε εγρήγορση βρίσκεται και η Διοίκηση του τοπικού συλλόγου με ανάλογες παρεμβάσεις στο ΥΠΕΚΑ.
Για την μέγιστη συνεισφορά του Γραφείου στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ έκανε λόγω ο Γραμματέας του τοπικού Συλλόγου, επισημαίνοντας πως το Γραφείο Μελετών αποτελεί κομβικό σημείο για την προώθηση και τον συντονισμό πολιτικών σχετιζομένων με την προσβασιμότητα του δομημένου περιβάλλοντος στα άτομα με αναπηρία, που εισήγαγε την προσπέλαση του αναπηρικού κινήματος στην ελληνική πραγματικότητα.
Τέλος ο κ. Συμεωνίδης υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν προσβάσιμες στα ΑΜΕΑ όλες οι ιστοσελίδες των φορέων του Δημοσίου τομέα και των βασικών online Υπηρεσιών, καθώς θα αποτελέσει ένα θετικό βήμα για την άρση των φραγμών και εμποδίων, που αντιμετωπίζουν στο διαδίκτυο οι πολίτες με αναπηρία.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ