H 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, γιορτάστηκε χτες στην πόλη της Κοζάνης.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 8 το πρωί με επίσημη έπαρση της σημαίας. Στις 10.30 τελέστηκε επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία Νίκης. Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης και ο δήμαρχος της πόλης Λάζαρος Μαλούτας, καθώς και εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και φορέων, όπως επίσης και αντιστασιακών οργανώσεων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σιγή ενός λεπτού και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Στην πόλη της Κοζάνης από το πρωί και μέχρι τη δύση του ηλίου υπήρχε γενικός σημαιοστολισμός, καθώς και φωταγώγηση των δημοσίων κτιρίων μετά τη δύση του ηλίου.
Χ.Β.