Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ξεκίνησαν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις – Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα σε Κοζάνη – Πτολεμαΐδα

Ξεκίνησαν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις – Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα σε Κοζάνη – Πτολεμαΐδα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα, οι μεγάλες θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, με τους εμπόρους σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη να τις περιμένουν πως και πως, μετά και το δίμηνο αναγκαστικό λουκέτο που έβαλαν στα καταστήματά τους λόγω κορωνοϊού.

Αν και το διάστημα των πρώτων ημερών μετά την επανέναρξη της αγοράς τα καταστήματα δούλεψαν, ο Ιούνιος στην Πτολεμαΐδα ήταν εξαιρετικά πτωτικός, όπως τόνισε μιλώντας στον «Π», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας.

Παρόλα αυτά την πρώτη ημέρα η αγορά κινήθηκε και τα μηνύματα που μεταφέρουν οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων τόσο της Κοζάνης, όσο και της Πτολεμαΐδας, είναι αισιόδοξα.

«Για πρώτη ημέρα είχε μια σχετική κίνηση και πήγαμε καλά. Ο κόσμος τις περιμένεις αυτές τις εκπτώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σάκης Δραγατσίκας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι τα καταστήματα θα δουλέψουν για αρχή, κάτι που φάνηκε από την ανιχνευτική κίνηση που έκανε αρκετός κόσμος στα μαγαζιά τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας επίσης, ότι υπάρχει επάρκεια εμπορευμάτων, σε όλα τα είδη, αλλά και καλές τιμές.

Επίσης, κάλεσε τον κόσμο να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, λόγω κορωνοϊού, ενώ σημείωσε πως ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει τα τοπικά καταστήματα, τα οποία θα κάνουν υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, ύψους 30-50% περίπου.
Τέλος, όσα καταστήματα επιθυμούν, βάση νομοθεσίας, μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και την προσεχή Κυριακή 19 Ιουλίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, εκτίμηση, ωστόσο, του ιδίου, είναι πως αρκετά καταστήματα θα μείνουν κλειστά την Κυριακή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας Μιχάλης Δεληκώστας, τόνισε πως οι εκπτώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, σημείωσε, τονίζοντας ότι υπάρχει επάρκεια ποιοτικών προϊόντων και αρκετά καλές τιμές, με τις εκπτώσεις να φτάνουν και στο 50%.
Ο ίδιος κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς, ώστε να δουν τι τους συμφέρει να αγοράσουν, να προτιμήσουν την τοπική αγορά και τα μικρά καταστήματα και επίσης να τηρούν τα μέτρα υγειινής, λόγω κορωνοϊού.


Ακόμη, έδωσε κάποιες χρηστικές οδηγίες τόσο για τους εμπόρους όσο και για το κοινό, λέγοντας πως στα είδη της βιτρίνας θα πρέπει να αναγράφεται τόσο η παλιά όσο και η νέα τιμή και αυτό σε περίπτωση ελέγχου να μπορεί να αποδειχθεί.

Επίσης, αν η έκπτωση ισχύει για πάνω από το 60% του συνόλου των εμπορευμάτων, τότε μπορεί ο επιχειρηματίας να φέρει σχετική διαφημιστική ένδειξη με το ποσοστό της έκπτωσης στο τζάμι του καταστήματος.

Η γενικότερη, εκτίμηση, πάντως, με βάση και την εικόνα από τις προηγούμενες ημέρες, είναι ότι η αγορά θα κινηθεί τις πρώτες μια – δύο εβδομάδες των εκπτώσεων και πάλι στο τέλος της εκπτωτικής περιόδου, κάτι που μένει να φανεί στην πράξη.


Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη