Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον τομέα της γούνας

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον τομέα της γούνας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας σας ενημερώνει ότι ξεκινούν εκ νέου οι    διαδικασίες υλοποίησης της πράξης «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΓΟΥΝΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», οι οποίες και είχαν ανασταλεί για τεχνικούς λόγους.

Το συγκεκριμένο  έργο, στο οποίο δικαιούχος είναι και η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για 86 άνεργους/ες, στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης και αφορά:

α) Υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης 162 ωρών το καθένα, στα αντικείμενα «Σύγχρονες τεχνολογίες και τεχνοτροπίες στην παραγωγή προϊόντων γούνας» και «Διασφάλιση ποιότητας στην παραγωγή προϊόντων γούνας», αντικείμενα της μεταποιητικής γουνοποιίας, τομέα προτεραιότητας έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

β)Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων των ωφελούμενων, στις ειδικότητες «Γουνοποιός-Γουνοτεχνίτης» και «Στέλεχος Ποιότητας»

γ) Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας καθώς και ενέργειες προώθησης των ωφελούμενων στην απασχόληση ή αυτοαπασχόληση.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι επίσης τα Επιμελητήρια Καστοριάς και Κοζάνης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Εφαρμογών, Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (έδρα τη Σιάτιστα).

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργο Κασαπίδη,  τον  Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτριο Σαββόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης Νίκο Λυσσαρίδη, οι οποίοι προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την επανεκκίνηση της δράσης.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την υλοποίηση της δράσης, η οποία θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάκαμψη του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας και στην καταπολέμηση της  ανεργίας.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Επανέναρξη μαθημάτων στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 17/05/2021 το Ωδείο επαναλειτουργεί κανονικά με τη ...