Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ξεκινάνε οι αιτήσεις για την οικειοθελή αποχώρηση στη ΔΕΗ- Τι ισχύει για διαφορετικές περιπτώσεις βάση ηλικίας και χρόνου εργασίας

Ξεκινάνε οι αιτήσεις για την οικειοθελή αποχώρηση στη ΔΕΗ- Τι ισχύει για διαφορετικές περιπτώσεις βάση ηλικίας και χρόνου εργασίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Κύμα αποχωρήσεων προβλέπεται μέσα στο 2020 σε σταθμούς και ορυχεία της ΔΕΗ, μετά την οριστικοποίηση του προγράμματος οικειοθελής αποχώρησης το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ διοίκησης και ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Είναι σαφές πως εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, καλοβλέπουν τα 35.000 ευρώ που θα λάβουν ως νόμιμη αποζημίωση αλλά και bonus(20.000 ευρώ) το οποίο μάλιστα είναι και αφορολόγητο.

Το συνδικάτο χαρακτηρίζει απόλυτα ικανοποιητικό το πρόγραμμα, βάση πάντα των δεδομένων που ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και συνιστά την προσοχή σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που μπορεί να έχουν κλείσει τα 55 έτη ηλικίας, δεν κατοχυρώνουν όμως πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Όπως έχει ειπωθεί τις προηγούμενες ημέρες, το πρόγραμμα καλύπτει περίπου 700 εργαζόμενους σε σταθμούς και ορυχεία της ΔΕΗ στην περιοχή, αλλά και κάποιες άλλες υπηρεσίες όπως το κλιμάκιο επίβλεψης Πτολεμαΐδας, ιατρεία κλπ.

Το πρόγραμμα αφορά όλους τους μισθωτούς  που είναι γεννημένοι από 1-1-1965 μέχρι 31-12-1965 και συμπληρώνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους έως την 31-12-2020..

Μέχρι τις 30-6-2020, αυτοί οι εργαζόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τη σχετική αίτηση στην επιχείρηση(θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες) προκειμένου να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα.

Υπάρχουν όμως και κατηγορίες εργαζομένων που μπορεί να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, αλλά δεν μπορούν να κατοχυρώσουν σύνταξη. Σε αυτούς συνιστάται να μη βιαστούν και να ρωτήσουν το συνδικάτο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Σήμερα ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα στους συναδέλφους του(μέσω video στο προσωπικό του προφίλ στο fb) αναφερόμενος σε κάποια από τα παραδείγματα.

Έτσι, πρόβλημα δεν θα έχουν οι εργαζόμενοι των λεγόμενων «υπερβαρέων» οι οποίοι ήταν ασφαλισμένοι πριν την 31-12-1992 και έχουν συμπληρώσει ή συ πληρώνουν τα 55. Αυτοί μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και δεν θα έχουν πρόβλημα.

Όσοι ανήκουν στην ίδια κατηγορία, έχουν συμπληρώσει τα 55 ή 56 έτη, αλλά ασφαλίστηκαν από την 1-1-1993 πρέπει να κλείσουν τα 57 έτη προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

Στα λεγόμενα «ελαφριά» μπορεί κάποιος εργαζόμενους να έχει συμπληρώσει τα 55, να έχει κλείσει 35 χρόνια υπηρεσίας, δεν κατοχυρώνει όμως σύνταξη.

Όσοι έχουν ασφαλιστεί μετά την 31-12-1982, χρειάζονται υποχρεωτικά 40 χρόνια υπηρεσίας και συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας τους.

Μια κατηγορία ασφαλισμένων πριν το 1983, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με βάση πότε συμπλήρωσαν 35ετια. Αν κάποιος συμπλήρωσε τον Αύγουστο του 2015 μπορεί να φύγει ανεξαρτήτου ηλικίας.

Αν τα συμπλήρωσε μετά τον Αύγουστο του 2015, χρειάζεται όριο ηλικίας 58έτη και 6 μήνες. Αν κάποιος είναι 60 χρονών και έχει συμπληρώσει 35 έτη το 2018 μπορεί να συνταξιοδοτηθεί πλήρως.

Εάν κάποιος είναι 64 ετών και έχει ασφαλιστεί μετά τις 31-12-1982 χρειάζεται 40 χρόνια, θα πάρει μειωμένη σύνταξη και να πάρει ανταποδοτική σύνταξη για όσα χρόνια δουλέψει αλλά θα υποστεί μείωση στο κομμάτι της εθνικής σύνταξης 24%(384 ευρώ).

Η επιλογή του προγράμματος οικειοθελής αποχώρησης αφορά αποκλειστικά τον κάθε εργαζόμενο, ο οποίος σαφώς θα κρίνει αν τον συμφέρει ή όχι, με τα συνδικάτα πάντως να επισημαίνουν πως είναι στη διάθεση όλων ώστε να δοθούν διευκρινιστικές απαντήσεις σε κάθε ερώτημα.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας