Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του Βιολογικού Πτολεμαΐδας – Και ο εξοπλισμός των Διυλιστηρίων νερού της ΔΕΥΑΕ, αλλά και το έργο Τηλεμετρίας

Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του Βιολογικού Πτολεμαΐδας – Και ο εξοπλισμός των Διυλιστηρίων νερού της ΔΕΥΑΕ, αλλά και το έργο Τηλεμετρίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ζήτημα ενός – δύο μηνών είναι πλέον η έναρξη των εργασιών για την αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Πτολεμαΐδας, έργο προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ανακηρύχθηκε ο προσωρινός μειοδότης (ανάδοχος) για την κατασκευή του έργου. Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης Εορδαίας (ΔΕΥΑΕ) στη συνεδρίασή του το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού της από 29 Μαρτίου 2019 μειοδοτικής δημοπρασίας του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση ΕΕΛ Πτολεμαΐδας».

«Είναι πλέον θέμα χρόνου για την έναρξη του έργου, καθώς σήμερα έχουμε τον προσωρινό μειοδότη», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕ Φώτης Ιορδανίδης, επισημαίνοντας πως χρειάζονται 10 μέρες  για την υποβολή ενστάσεων και στη συνέχεια να καταθέσει εκ νέου τα χαρτιά του ο ανάδοχος, να ανακηρυχθεί οριστικός μειοδότης για να ξεκινήσει η σύμβαση του έργου. Σημείωσε πως το αντικείμενο του έργου αφορά στην αναβάθμιση– εκσυγχρονισμό της ΕΕΛ Πτολεμαΐδας ώστε να είναι εφικτή η διασύνδεση των οικισμών πέριξ της πόλης της Πτολεμαΐδας με το Βιολογικό καθαρισμό.
Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Εορδαίας διευκρίνισε πως «είναι το πρώτο υποέργο που δημοπρατούμε για τον Βιολογικό Καθαρισμό Πτολεμαΐδας, γιατί υπάρχει ένα ακόμα έργο για το οποίο έχουμε ζητήσει προέγκριση δημοπράτησης (μελέτη και κατασκευή)», υπογραμμίζοντας πως ο προϋπολογισμός και των δύο αυτών έργων για τον Βιολογικό της Πτολεμαΐδας ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Ο κ. Ιορδανίδης δήλωσε επίσης ότι «ξεκινά άμεσα ένα ακόμα έργο της ΔΕΥΑΕ, το έργο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των Διυλιστηρίων νερού στην Πτολεμαΐδα. Έχει αναδειχθεί ο οριστικός ανάδοχος και συμβατοποιείται πλέον το έργο και μπορεί ο εργολάβος να ξεκινήσει τις εργασίες.» Ο προϋπολογισμός τους έργου αυτού ανέρχεται σε €796.747,97.

Συμπλήρωσε πως σε διαδικασία ανάδειξης οριστικού αναδόχου βρίσκεται και το έργο της Τηλεμετρίας, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. «Το έργο συμβατοποιείται επίσης και ξεκινά άμεσα», δήλωσε ο κ. Ιορδανίδης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για την εγκατάσταση ενός συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών νερού για την παρακολούθηση των εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Εορδαίας.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Σεφτέ στις νίκες για τον Εορδαϊκό 3-1 στον Βελβεντό

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Παίζοντας καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Εορδαϊκός πέρασε νικηφόρα από το Βελβεντό κερδίζοντας την τοπική ...