Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Βρέθηκε λύση στη μετακίνηση των μελισσοκόμων του Νομού για να πηγαίνουν στα μελίσσια τους – Μετά από επαφές του βουλευτή ΝΔ Μ. Παπαδόπουλου

Βρέθηκε λύση στη μετακίνηση των μελισσοκόμων του Νομού για να πηγαίνουν στα μελίσσια τους – Μετά από επαφές του βουλευτή ΝΔ Μ. Παπαδόπουλου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού καθιστούσαν αδύνατη τη μετακίνηση που πρέπει να κάνουν οι μελισσοκόμοι για να πηγαίνουν στα μελίσσια τους, εκτός περιφερειακής ενότητας, ως αποτέλεσμα δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους. Το θέμα έθιξε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Κοζάνης, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση του βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ και π. υπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου, Μετά από σχετικές επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, βρέθηκε λύση και θα δίνεται σχετική ειδική άδεια για τη μετακίνηση των μελισσοκόμων.

Όπως τόνισε σχετικά ο Μελισσοκομικός Σύλλογος ΠΕ Κοζάνης: «Την συγκεκριμένη περίοδο Μάρτιος- Απρίλιος- Μάΐος είναι επιτακτική ανάγκη για συνεχείς επισκέψεις στα μελισσοκομεία μας λόγω ανάπτυξης, σμηνουργίας, αναπαραγωγής βασιλισσών και λοιπών σημαντικών εργασιών, που κρίνονται απαραίτητες για την επιβίωση των μελισσοσμηνών μας». Οι μελισσοκόμοι, μάλιστα μετακινούνται στην Άρτα – πορτοκαλιές, στη Λάρισα – Αμυγδαλιές, στην Ημαθία – ροδακινιές.
Όπως τονίζουν επίσης, στον κλάδο των μελισσοκόμων, οι εργασίες λαμβάνουν μέρος στην ύπαιθρο, συνήθως σε απομονωμένες περιοχές και οι ίδιοι δεν έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη