Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Βράβευση νοσηλευτή του Μποδοσάκειου για ερευνητική εργασία – Στο 24ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Νοσηλευτικό Συνέδριο

Βράβευση νοσηλευτή του Μποδοσάκειου για ερευνητική εργασία – Στο 24ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Νοσηλευτικό Συνέδριο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ερευνητική εργασία στην οποία συμμετείχε ο νοσηλευτής του Γραφείου Λοιμώξεων του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Δρ Γεώργιος Μανομενίδης, βραβεύτηκε στο 24ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Νοσηλευτικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 18 & 19 Οκτωβρίου, αποσπώντας το Βραβείο καλύτερης ελεύθερης ανακοίνωσης.

Το θέμα της ερευνητικής εργασίας ήταν «Η παρουσία συγγενών κατά την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών εννέα ελληνικών νοσοκομείων: εκπαίδευση και ποιότητα νοσηλευτικής φροντίδας»,  η οποία είχε σκοπό να εκτιμηθεί η στάση των επαγγελματιών υγείας που εργάζονται σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σχετικά με την παρουσία συγγενών στην ΚΑΑ και να διερευνηθούν οι παράγοντες που την επηρεάζουν.  Όπως εξήγησε ο κ. Μανομενίδης, τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει αυξανόμενη τάση για αποδοχή από τους επαγγελματίες υγείας της παρουσίας των συγγενών στη διάρκεια της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΑ) των αγαπημένων τους προσώπων.  Ωστόσο το φαινόμενο δεν έχει μελετηθεί συστηματικά στον Ελλαδικό χώρο, γι’ αυτό και η διερεύνηση των παραγόντων που επηρεάζουν την στάση των επαγγελματιών υγείας θα συμβάλλει στην κατανόηση των πολιτισμικών εμποδίων και ηθικών διλημμάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν στη διάρκεια της ΚΑΑ.

Η έρευνα αυτή, τόνισε ο κ. Μανομενίδης, κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα: Ο έλληνες νοσηλευτές που εργάζονται σε ΤΕΠ δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν την πρακτική της παρουσίας των συγγενών στη διάρκεια της ΚΑΑ. Χρειάζεται  αναμόρφωση της πολιτικής των νοσοκομείων απέναντι στη συγκεκριμένη πρακτική, όπως και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις, με στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της ικανότητάς τους στη διαχείριση των συγκεκριμένων διαδικασιών, έτσι ώστε να παρέχουν ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη