Ένας από τους σταθμούς της επίσκεψης της κας Κατερίνας Βουρεξάκη-Ταμπουρατζή στον Αλμυρό, το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου, ήταν τα γραφεία του «Λαού» στην πάροδο Μιχοπούλου. Η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με καταγωγή από τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, συνομίλησε με την Βιβή Τσιντσίνη κι αναφέρθηκε στη δράση της στα κοινά, στην υποψηφιότητά της και την ανάγκη να αλλάξει η Ευρώπη.
Συνοδευόμενη από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Φώτη Χατζηδημητρίου, η κα Βουρεξάκη-Ταμπουρατζή αρχικά αναφέρθηκε, κατόπιν σχετικής ερώτησης, σε κάποια προσωπικά της στοιχεία. Όπως είπε: Είμαι φαρμακοποιός, μέλος της γραμματείας υγείας της παράταξής μας, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, υπήρξα στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΦ, πρόεδρος σε πολλές επιτροπές στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη που αφορούν την πολιτική του φαρμάκου. Θεωρώ ότι η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό αλλά και ο τομέας που αυτή την περίοδο πάσχει στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, απ’ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, είτε είναι φάρμακο, είτε νοσοκομείο, είτε γιατροί. Οι άνθρωποι πραγματικά υποφέρουν κι ελπίζω ότι οι εκλογές που έρχονται, οι Ευρωεκλογές που είναι πολύ σημαντικές, να δώσουν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να βρεθεί στη θέση ώστε να περάσει αυτές τις πολιτικές και γραμμές που ξέρει, να αναβιώσει το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας. Πρόσφατα είχα εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο της Φαρμακευτικής Εταιρείας Ελλάδος, είμαι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων καθώς κατάγομαι από τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός υπήρξε ο πολιτικός μου μέντορας που με οδήγησε σε αυτά τα βήματα και συνεχίζω τηρώντας τις αρχές του, τα διδάγματά του, το ήθος, την αξιοπρέπειά του και τον πολιτικό του πολιτισμό.
Είναι αλήθεια ότι οι συνεργασίες και η σωστή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στην υγεία και το φάρμακο θα φέρουν την ασφάλεια και την ανάπτυξη στον τομέα αυτό γιατί για όλα τα πράγματα, περίπου το 75% των οδηγιών προέρχονται από την Ευρώπη. Και γι’ αυτό το 75% θα στείλει η Ελλάδα μόνο 21 ευρωβουλευτές. Για το υπόλοιπο 25% έχουμε 300 στη Βουλή. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι να ψηφίσουμε αλλά και να επιλέξουμε αυτούς τους ανθρώπους που φαίνονται να είναι ικανοί, να έχουν γνώση και να μπορέσουν να παράξουν έργο.
Από το Πακέτο Ανάπτυξης που διαθέτει η Ευρώπη για τα κράτη-μέλη, τα υπόλοιπα διαθέτουν περίπου το 30% για την υγεία. Η Ελλάδα μόνο το μισό, οπότε πώς είναι δυνατόν να αναπτυχθούν σωστά τα θέματα υγείας;
Το δε φάρμακο πάσχει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται τρομερές ελλείψεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει ένα τρομερό κεφάλαιο, τα μυαλά που διαθέτει, το ανθρώπινο υλικό που επειδή εδώ δεν αξιοποιείται κατάλληλα και δεν αμείβεται όπως θα έπρεπε, αναγκάζεται να φύγει έξω. Εμείς πρέπει να φέρουμε αυτά τα μυαλά στην Ελλάδα, να δουλέψουν για την Ελλάδα, για τον λαό, να δώσουν το ελληνικό φως παγκόσμια.
Η Ευρώπη πρέπει να δυναμώσει, η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, να έχουμε μια νέα Ευρώπη της ειρήνης, της υγείας, της οικονομίας, της ισότητας, των ίσων ευκαιριών, για την πράσινη ενέργεια, το περιβάλλον.
Η ελληνική οικογένεια δεινοπαθεί, είμαστε μια χώρα που γηράσκει, έχουμε πολύ υψηλό βαθμό υπογεννητικότητας, θα πρέπει να δημιουργηθούν κίνητρα τέτοια ώστε η οικογένεια να στηριχθεί. Πώς θα γίνει αυτό όταν η ακρίβεια είναι στα ύψη, η κατοικία είναι απλησίαστο όνειρο, ο μισθός χαμηλός;
Δεν απορροφούνται τα κονδύλια και είμαστε σε αγοραστική δύναμη η δεύτερη χώρα μόνο πάνω από τη Βουλγαρία. Ντρέπομαι που το σκέφτομαι. Τρέμω στην ιδέα τα εγγόνια μου να ζήσουν σε μια Ευρώπη που θα έχει χάσει τις αξίες της, την κοινωνικότητά της, την αλληλεγγύη, τη συνοχή της. Γι’ αυτό παλεύω γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω».