Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Βιβλιοπαρουσίαση-έκθεση ζωγραφικής «Ιχνηλατώντας» της Κωνσταντίνας Βαλερά στη Φλώρινα

Βιβλιοπαρουσίαση-έκθεση ζωγραφικής «Ιχνηλατώντας» της Κωνσταντίνας Βαλερά στη Φλώρινα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


https://www.youtube.com/watch?v=jGqkFlO0uyI

 

Ειδική εκδήλωση βιβλιοπαρουσίαση και εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής με θέμα «Ιχνηλατώντας» της εικαστικού Κωνσταντίνας Βαλερά οργανώνει ο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» Φλώρινας στις 27 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα «Τραϊανού Μήρτσου» του Φ.Σ.Φ.Α. στη Φλώρινα.
Η παρουσίαση θα γίνει από την αν. καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Σοφία Ηλιάδου-Τάχου.
Περιγραφή:
Διυλίζοντας το μυστήριο της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης για να προσεγγίσει τα πιο βαθιά τους νοήματα , το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρόσκληση για την αναζήτηση του βαθύτερου Εγώ. Ένας δρόμος ακανθώδης, γεμάτος αγωνίες και μάχες καθημερινές, που εμπεριέχει τη σχεδόν ακατόρθωτη τελείωση του ανθρώπου, τους βυθούς, τις στερήσεις, ένας δρόμος αληθινός όμως, μέσα από τον οποίο θα μπορέσει κανείς να αντικρίσει τις ακτίνες του φωτός. Απ” τη μία ένας ψευδεπίγραφος εαυτός, κατασκευασμένος απ” τις ηθικές επιταγές, δεσμώτης της ορατής πραγματικότητας, νόθος εαυτός που υπαγορεύεται μέσω του ατομικού εγώ εντείνοντας την τραγικότητα του. Και απ” την άλλη ένας ανώτερος εαυτός που αναμένει στο φως για να εκπληρώσει την αποστολή του
Είκοσι εικονo-ποιήματα ευσύνοπτα και αιχμηρά, που με κύριο γλωσσικό μέσο τον υπαινικτικό λόγο , επιτρέπουν να χτιστεί μια ιστορία, η οποία εν τέλει αφορά τον καθένα μας.
Ρωμαλέοι στίχοι που με την περιεκτική τους ικμάδα δίνουν τα κλειδιά για να αποκρυπτογραφηθεί η σημειωτική της Κωνσταντίνας Βαλερά. Οι εκφραστικές μορφές του ποιητικού της λόγου έχουν πάντοτε μια διττότητα. Πρόκειται για δηλώματα μύχιων σκέψεων και εσωτερικών διεργασιών όπου ο κόσμος των αισθητών αντικειμένων διαποτίζεται από έμψυχο περιεχόμενο.
«Η ζωγραφική είναι σιωπηλή ποίηση, ενώ η ποίηση είναι ομιλούσα ζωγραφική».
Σιμωνίδης Ο Κείος (556-468 π.Χ.), Έλληνας Λυρικός Ποιητής.
Η Κωνσταντίνα Βαλερά γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γλυπτική και ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα, απ” όπου αποφοίτησε το 2012.
Επέλεξε την κατεύθυνση της ζωγραφικής με καθηγητή τον ζωγράφο Γιάννη Ζιώγα, κοντά στον οποίο μαθήτευσε τρία χρόνια.
Συμμετείχε στην Ημερίδα «Ουτοπίες, Ευτοπίες, Δυστοπίες» στις 14-5-2008, όπως και στα σεμινάρια Performance Now v.1: Επιτελεστικές πρακτικές στην τέχνη και δράσεις in situ. Σεμινάρια για τις εικαστικές δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις 14-15 Μαΐου 2010 στη Φλώρινα.

Έλαβε μέρος στις ομαδικές εκθέσεις:
Ζωγραφική, Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» Κολωνάκι, Αθήνα.
24-08-2012 : Ζωγραφική, Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης.
Ζωγραφική, Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» Κολωνάκι, Αθήνα.

Ατομικές εκθέσεις:
18-11-2012: Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ανυπότακτες Μαρτυρίες» στην Αίθουσα της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων «O Αριστοτέλης», Φλώρινα.
09-03-2013: Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ανυπότακτες Μαρτυρίες» στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Διοικητηρίου
Κομοτηνής.
31-05-2013: Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ανυπότακτες Μαρτυρίες» στο Κέντρο Τεχνών Πάρκου Ελευθερίας, Αθήνα.
21-10-2013: Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ανυπότακτες
Μαρτυρίες» στην Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.ΑΘ. Θεσσαλονίκη.

Εκπαιδευτικό έργο: Εργάστηκε ως καθηγήτρια εικαστικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το έτος 2013 – 2014
Έχει πραγματοποιήσει εικαστικές δράσεις με πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης της Φλώρινας.

prosklisi (Αντιγραφή)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team