Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Βαριές κουβέντες, κλειστά μικρόφωνα και διακοπή στη σημερινή συνεδρίαση του EBE Κοζάνης

Βαριές κουβέντες, κλειστά μικρόφωνα και διακοπή στη σημερινή συνεδρίαση του EBE Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Η πιο επεισοδιακή από τις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΕΒΕ N. Κοζάνης εκτυλίχθηκε σήμερα Τετάρτη 27 μαϊου. Αιτία αποτέλεσε ένα πρόγραμμα στο οποίο ο Πρόεδρος Νίκος Σαρρής εισηγήθηκε να υλοποιήσει το Επιμελητήριο, για την σύννομη υποβολή του οποίου έπρεπε να υπάρχει απόφαση συλλογικού οργάνου του Επιμελητηρίου.
Το πρόγραμμα το οποίο είχε να κάνει με την ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών φυτών, ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για άγνωστους λόγους, και στη σχετικη πρόταση η οποία είχε έκταση μόλις τριών παραγράφων, αναφέρονταν πως είχε προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.
Από το Νίκο Σαρρή ζητήθηκαν εξηγήσεις για το αν υπάρχει προγενέστερη σχετική απόφαση διοικητικής επιτροπής του ΕΒΕ, και νομιμότητα λήψης αυτής, δεδομένου του ότι το θέμα δεν ήρθε προς ψήφιση στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο από τα μέλη της διοικητικής επιτροπής αρνούνται πως υπάρχει σχετική απόφαση, γεγονός που πυροδότησε το κλίμα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Νίκος Σαρρής έκλεισε τα μικρόφωνα με αποτέλεσμα να μην καταγραφεί η συζήτηση, και τελικά δεν μπόρεσε να γίνει σαφές το αν η πρόταση θα υποβάλλονταν νομίμως κατόπιν αποφασης του ΕΒΕ η όχι. Ακολούθησαν βαριές εκφράσεις σε έντονο ύφος, και αναζητήθηκαν απαντήσεις για το τι τελικά έγινε.
Πάντως, η διορία για την υποβολή του προγράμματος λήγει την επόμενη εβδομάδα, και συνεπώς η όλη συζήτηση θεωρήθηκε πως έγινε «προ τετελεσμένων γεγονότων», για ένα πρόγραμμα με διόλου ευκαταφρόνητο προϋπολογισμό. Εξ αυτού, μετά τη διακοπή της συνεδρίασης τέθηκαν αμφιβολίες για τη νομική και την ηθική αξιοπιστία των μελών της ΔΕ. Το σίγουρο είναι πως τίποτα δεν τελείωσε εδώ, και το θέμα θα επιβάλλει να δοθούν εξηγήσεις από όλα τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του ΕΒΕ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team