Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Βαλτόνερα: Κατέρρευσε αποθήκη, χτισμένη λίγα μέτρα από το ρήγμα που διαπερνάει το χωριό – Τι λέει στο e-ptolemeos.gr ο ιδιοκτήτης -ΦΩΤΟ

Βαλτόνερα: Κατέρρευσε αποθήκη, χτισμένη λίγα μέτρα από το ρήγμα που διαπερνάει το χωριό – Τι λέει στο e-ptolemeos.gr ο ιδιοκτήτης -ΦΩΤΟ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Κατέρρευσε  το πρωί του Σαββάτου, μια αποθήκη, χτισμένη λίγα μέτρα μακριά από το ρήγμα που διαπερνάει κατά μήκος όλο το χωριό των Βαλτονέρων. Τα τελευταία χρόνια, μετά την κατολίσθηση στο Ορυχείο (που προκάλεσε και τις γνωστές διαδικασίες στον διπλανό οικισμό των Αναργύρων που εκκενώθηκαν άμεσα), είχε ως αποτέλεσμα το φαινόμενο των ρωγμώσεων στο εν λόγω κτίσμα να γίνει εντονότερο, όπως τόνισε μιλώντας στο e-ptolemeos.gr ο ιδιοκτήτης, Ηρακλής Παυλίδης.

Η αποθήκη άρχισε να παρουσιάζει ρωγμώσεις εσωτερικά στα τοιχώματα, στράβωσαν οι γρεντιές στη σκεπή, ως αποτέλεσμα να σπάσουν κάποια κεραμίδια, και τα τελευταία τρία χρόνια με τις βροχές να προκύπτει διάβρωση, επειδή η βροχή περνούσε στο εσωτερικό, «γλύφοντας» τα ντουβάρια και αυξάνοντας τις ρωγμώσεις, σταδιακά.  Η κατάληξη ήταν η αποθήκη να καταρρεύσει, προχθές το πρωί.

Ο κ. Παυλίδης έχει και την πατρική του οικία στο χωριό, που έχει επίσης ρωγμώσεις όχι σε τέτοια έκταση, ωστόσο όπως ο ίδιος λέει, αν και τις έχει επιδιορθώσει κάποιες φορές, επειδή υπάρχουν συνεχώς καθιζήσεις προκύπτουν προβλήματα και σε άλλα κτίσματα στο χωριό.

«Η αρχή έγινε με την αποθήκη μου, υπάρχει ζήτημα και με άλλες αποθήκες ή κτίσματα. Σήμερα μένουν στο χωριό οικογένειες με σπίτια αλλά και αποθήκες και άλλα κτίσματα με σοβαρές ρωγμώσεις», τόνισε ο ίδιος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επικινδυνότητα κατάρρευσης κτισμάτων και πιθανούς κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν για τους κατοίκους.

Προ ενός έτους, να σημειωθεί, πως στη μελέτη του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, προτείνεται η άμεση απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό, λόγω κινδύνου επικινδυνότητας.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι 45 οικογένειες, με εκπρόσωπο την δικηγόρο Α. Νούκα, έχουν καταθέσει αγωγή σχετικά, ενώ και άλλες οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Διαδικτυακή ομιλία από τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτ. Μακεδονίας με θέμα «Τα θαύματα του ουρανού» την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει αυτήν την Κυριακή στις 18:00 τη διαδικτυακή ομιλία με θέμα : «Τα ...