Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Τριήμερο σεμινάριο εκπαιδευτικών στο ΚΠΕ Βελβεντού & Σιάτιστας με θέμα «Περιβαλλοντικές διαδρομές στη γενέτειρα του Αλέξη (Γιώργη) Ζορμπά»

Τριήμερο σεμινάριο εκπαιδευτικών στο ΚΠΕ Βελβεντού & Σιάτιστας με θέμα «Περιβαλλοντικές διαδρομές στη γενέτειρα του Αλέξη (Γιώργη) Ζορμπά»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Το ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνδιοργανώνουν τριήμερο θεματικό σεμινάριο, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6,  για 50 εκπαιδευτικούς Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Διευθύνσεων εμβέλειας με τίτλο: «Περιβαλλοντικές διαδρομές στη γενέτειρα του Αλέξη (Γιώργη) Ζορμπά».

Το σεμινάριο διάρκειας 25 διδακτικών ωρών, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Βελβεντού από την Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 (ώρα 17.00) έως την Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 (ώρα 15.00).

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του Έτους Καζαντζάκη 2017. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει κηρύξει το 2017 ως «Έτος Νίκου Καζαντζάκη» με αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατό του με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του αφιερωματικού αυτού έτους. Επίσης είναι γνωστό ότι ο κεντρικός ήρωας του συγγραφέα, όπως είχε περιγραφεί στο γνωστότερο μυθιστόρημά του «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» (1946), είναι ο Γιώργης Ζορμπάς, ο οποίος σύμφωνα με τα μητρώα αρρένων της Κοινότητας Καταφυγίου, γεννήθηκε το 1865 στο Καταφύγι των Πιερίων.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team