Αρχική > Πολιτική > «Τόπος να ζεις» κατά Μαλούτα: «Ο προϋπολογισμός δεν προτείνει οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική» – «Το τεχνικό πρόγραμμα του Δ. Κοζάνης αποτελείται από έργα που συμβατοποιήθηκαν κατά την προηγούμενης δημοτικής θητείας»

«Τόπος να ζεις» κατά Μαλούτα: «Ο προϋπολογισμός δεν προτείνει οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική» – «Το τεχνικό πρόγραμμα του Δ. Κοζάνης αποτελείται από έργα που συμβατοποιήθηκαν κατά την προηγούμενης δημοτικής θητείας»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Για δημοτική αρχή που έμεινε μόνο στα λόγια κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος τη Δευτέρα.

Η παράταξη Ιωαννίδη κάνει λόγο για προϋπολογισμό που δεν έχει αναπτυξιακή προοπτική, λέγοντας πως το τεχνικό πρόγραμμα αποτελείται από έργα που συμβατοποιήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Επίσης, αφήνει αιχμές για το όραμα της δημοτικής αρχής και της τριανδρίας, λέγοντας πως η δημοτική αρχή είναι «βλέποντας και κάνοντας».

Η ανακοίνωση:

«Την Δευτέρα 14-12-2020, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Κοζάνης για το 2021. Έχοντας πλέον παρέλθει επαρκής χρόνος από την ανάληψη των ηνίων του Δήμου μπορούν να εξαχθούν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και το όραμα της τριανδρίας της Δημοτικής Αρχής.

Το κύριο συμπέρασμα της συνεδρίασης είναι ότι για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε πως  εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο ο Δήμος Κοζάνης κινείται χωρίς πυξίδα, σαφή κατεύθυνση και σχέδιο.  Ο προϋπολογισμός ακολουθεί διεκπεραιωτική λογική αδυνατώντας να προτείνει οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική, το δε τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης αποτελείται από 79 μικρομεσαία έργα εκ των οποίων μονό 6(!!!) χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, τα οποία εντάχθηκαν και στην πλειονότητά τους συμβατοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής αρχής. Μετά από 1,5 χρόνο περίπου η Δημοτική Αρχή Κοζάνης δεν έχει να επιδείξει ούτε μία νέα ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ, αντ’ αυτού έχει ήδη στο ενεργητικό της δύο απορριπτικές αποφάσεις για την «Ανάπλαση της πλατείας Λασσάνη» και τις «Κτιριακές εγκαταστάσεις Δομών στήριξης ατόμων με νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες» (κτίριο Ηλιαχτίδας) και σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Σημανδράκου αναμένεται και τρίτη για την ανάπλαση της οδού Ολύμπου!!! Πρόκειται πραγματικά περί επιτεύγματος!

Η γνωστή τακτική του κου Δημάρχου με την μετάθεση ευθυνών στο παρελθόν δεν πείθει πλέον κανένα, η δε ανάγνωση ωραίων ιδεών για έργα που τοποθετούνται στ μέλλον είναι ευχάριστο να ακούγονται σε συζητήσεις θεωρητικού περιεχομένου όμως στα θεσμικά όργανα οφείλουν να αποτυπώνονται τα πραγματικά γεγονότα με χρονοδιάγραμμα και πλάνο ενεργειών και όχι οι ευσεβείς μας πόθοι. Το δε προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης «Μπροστά» του κου Σημανδράκου, για το οποίο ήταν τόσο περήφανος, δεν υπάρχει πουθενά,  αφού όπως δήλωσε ο ίδιος δεν γνωρίζει και πολλά για τον σχεδιασμό με την αιτιολογία ότι το Γραφείο Προγραμματισμού ανήκει στη δικαιοδοσία του Δημάρχου και προφανώς αυτός απλά εκτελεί ειλημμένες αποφάσεις.

Πριν δύο χρόνια τέτοιο καιρό η παράταξη «Ενότητα για τον Δήμο Κοζάνης» ασκούσε κριτική και καταψήφιζε το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό για το 2019 δηλώνοντας ότι χαρακτηρίζονται από:

  • «σχεδόν παντελή απουσία επενδυτικών πόρων, από ανταγωνιστικά προγράμματα (πχ ΕΣΠΑ), ικανών να στηρίξουν την περιοχή και να ανατρέψουν τη φθίνουσα πορεία της.
  • συνέχιση της κατασπατάλησης του τοπικού πόρου ανάπτυξης σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις επιταγές του νόμου, τις προεκλογικές υποσχέσεις της δημοτικής αρχής.
  • πλήρης απουσία γενικότερων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών ικανών να δομήσουν την ταυτότητα του τόπου, να αναδείξουν τα ιδιαίτερά του χαρακτηριστικά, ώστε να δούμε κάποια στιγμή τα ποσοστά ανεργίας να μειώνονται δραστικά και την επιχειρηματικότητα να ανθίζει ξανά στον τόπο μας.
  • απουσία οποιουδήποτε διεκδικητικού χαρακτηριστικού από το πλαίσιο που θα κινηθεί ο Δήμος το 2019»

Σήμερα και μετά από περίπου 1,5 χρόνο στη διοίκηση του Δήμου όλα τα παραπάνω χαρακτηρίζουν ξεκάθαρα το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της Δημοτικής Αρχής για το 2021, μηδενική συμμετοχή σε έργα ΕΣΠΑ, καταστρατήγηση της έννοιας του Πόρου, καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία, απουσία διεκδικήσεων. Δυστυχώς ο Δήμος Κοζάνης φαίνεται να μετατρέπεται σε κομπάρσο και παρακολουθητή των ραγδαίων εξελίξεων στην περιοχή μας με την Δημοτική Αρχή να παρουσιάζει ως μέγιστη αναπτυξιακή πρωτοβουλία του Δήμου την εγκατάσταση ιδιωτικών φωτοβολταϊκών πάρκων!!!

Εμείς σε αντίθεση με την «Ενότητα για τον Δήμο Κοζάνης», παρά την κριτική μας, υπερψηφίσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2021 με την λογική της συνέχειας και της στήριξης του Δήμου μας αφού είτε θέλει να το παραδεχτεί ο κ. Μαλούτας είτε όχι, ο σχεδιασμός που εκπονήσαμε και οι πρωτοβουλίες που αναλάβαμε θα είναι επίκαιροι για πολλά χρόνια ακόμη.  Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να απαριθμήσουμε έργα και δράσεις που δρομολογήσαμε κατά την διάρκεια της δικής μας θητείας, αυτό έχει γίνει και μπορεί να ξαναγίνει οποτεδήποτε ζητηθεί παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες διαγραφής 5 ετών από τον κο Μαλούτα. Έχει όμως σημασία να τονίσουμε ότι, σε αντίθεση με την σημερινή δημοτική αρχή που δείχνει να αποτελεί μια συγκυριακή συνεργασία νομής εξουσίας κινούμενη στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» είχε και έχει σαφές και ξεκάθαρο σχέδιο για το μέλλον του Δήμου Κοζάνης αναγνωρίζοντας έγκαιρα τις προκλήσεις των καιρών και τις ανάγκες της εποχής και του τόπου μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μετά τις ΗΠΑ, και η Γερμανία το «ξεκόβει» στον Ερντογάν: Λύση δύο κρατών στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Ασυμβίβαστη με τις παραμέτρους του ΟΗΕ για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα» είναι η πρόταση για λύση ...