Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Το Σάββατο ξεκινάει η Εμποροπανήγυρη της Πτολεμαΐδας – Στήνονται οι πάγκοι και το λούνα παρκ

Το Σάββατο ξεκινάει η Εμποροπανήγυρη της Πτολεμαΐδας – Στήνονται οι πάγκοι και το λούνα παρκ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Από το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της μεγάλης ετήσιας εμποροπανήγυρης της Πτολεμαΐδας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου. Το πανηγύρι θα γίνει και εφέτος στον γνώριμο χώρο των Τεχνικών Σχολών, στην Άνω Πτολεμαΐδα (περιοχή «Γκιόλα»). Ήδη την Πέμπτη το πρωί οι εργασίες είχαν προχωρήσει σε πολύ ικανοποιητικό στάδιο και είχαν στηθεί οι περισσότεροι πάγκοι, ενώ ετοιμάζονταν και ο χώρος όπου θα στεγαστούν οι καντίνες (που θα είναι έξω από το χώρο έκθεσης εμπορευμάτων, ειδικότερα στην αρχή της Εμποροπανήγυρης, επί της οδού Μ. Ασίας και πλήν περιμετρικά του κυκλικού χώρου επί της οδού Μ. Ασίας και Γράμμου στο ύψος των Τεχνικών Σχολών). Επίσης, ετοιμάζονται και τα παιχνίδια του λούνα πάρκ, για τους μικρούς φίλους.

Μιλώντας στον «Π» ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Εορδαίας, Δημήτρης Ορφανίδης, επεσήμανε πως όλα βαίνουν καλώς για την προετοιμασία της εμποροπανήγυρης, η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη. Ήδη, όπως τόνισε, οι εργασίες είναι έτοιμες κατά 80%, ενώ από πλευράς εκθετών φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον, μεγαλύτερο από πέρυσι, με το ενδιαφέρον από τους εμπόρους – μικροπωλητές να συνεχίζει να εκδηλώνεται. Επίσης, έχει ληφθεί μέριμνα για την ηλεκτρική εγκατάσταση του χώρου, τους πάγκους, τους τουαλέτες, το νερό και την καθαριότητα, με τον κ. Ορφανίδη να σημειώνει, ωστόσο, ότι η δημοπρασία δεν είχε προβλέψει για φύλαξη.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές για την ενοικίαση του χώρου, δεν λείπουν τα παράνομα των εμπόρων που θα νοικιάσουν χώρο και θα πουλήσουν τα εμπορεύματά τους, χαρακτηρίζοντάς τες ως «τσιμπημένες». Να σημειωθεί, πάντως, ότι ταυτόχρονα με το πανηγύρι της Πτολεμαΐδας διεξάγεται και το πανηγύρι στο Αιγίνιο, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την προσέλευση εμπόρων που θα βγάλουν πάγκους.

Να τονιστεί, τέλος, ότι θα τον καλύτερο συντονισμό της εμποροπανήγυρης έχει συσταθεί μια 7μελής επιτροπή, διαπαραταξιακή, στην οποία συμμετέχουν και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη