Αρχική > Slider > Το Σάββατο η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης

Το Σάββατο η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στην μητρόπολη  Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Αθανάσιου Γιαννουσά, μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελου της μητρόπολης Καστορίας, ο οποίος εξελέγη στη θέση του μητροπολίτη την Τετάρτη 20 Μαρτίου, με μεγάλη αποδοχή από την ιεραρχία της Ελλάδος, λαμβάνοντας στην τελική εκλογή 71 ψήφους

Λεωφορεία για την κάθοδο κατοίκων της περιοχής στην Αθήνα δρομολογούνται από τη Σιάτιστα, για όσους  επιθυμούν να παραβρεθούν στη χειροτονία του νέου μητροπολίτη. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής του μητροπολιτικού ναού Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 30 ευρώ.

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ο νέος μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, στον Antennes 93.6. της Καστοριάς, δήλωσε ότι ποτέ δεν περίμενε ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, να γίνει μητροπολίτης στην ευλογημένη γειτονική επαρχία της Σιάτιστας και τόνισε ότι « Είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή και ευλογία να ευλογήσει η ιεραρχία της εκκλησία της Ελλάδος να γίνει μητροπολίτης ένας διάκος».

Εκφράστηκε με μεγάλο σεβασμό και τα πιο θερμά λόγια για τους προκατόχους του στη μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, τον κυρό Αντώνιο και κυρό Παύλο, καθώς επίσης για τον πνευματικό του πατέρα, Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ. Δήλωσε μάλιστα υπερήφανος που υπηρέτησε την Καστοριά επί 22,5 χρόνια, ενώ έπλεξε θερμό εγκώμιο για τους Καστοριανούς, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η Καστοριά έχει σοβαρούς ανθρώπους, ανθρώπους των γραμμάτων, της εκκλησίας, πολλοί καστοριανοί διαπρέπουν έξω από την Καστοριά».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη