Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Το Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Χαμόγελου του Παιδιού στην Πτολεμαΐδα – Ξεκίνησαν οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά

Το Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Χαμόγελου του Παιδιού στην Πτολεμαΐδα – Ξεκίνησαν οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις , μια δράση με πρωτοβουλία του δήμου Εορδαίας που διενεργείται από το Χαμόγελο του Παιδιού και το κινητό του Πολυατρείο για τους δημότες της περιοχές, και οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά της περιοχής.

Η δράση διοργανώνεται επίσης από τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, ενώ τελεί υπό την αρωγή της Εθελοντικής Ομάδας «ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ».

Όπως τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Εορδαίας «έχει θέσει ως προτεραιότητα του ενέργειες και δράσεις, οι οποίες αφορούν την πρόληψη και την προστασία της υγείας. Με τη συγκεκριμένη δράση δίδεται  η δυνατότητα κυρίως σε παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, να κάνουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις».

Το Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», του Χαμόγελου του Παιδιού», είναι χωρισμένο σε τέσσερα ιατρεία, οφθαλμίατρο, παιδίατρο, ΩΡΛ και οδοντίατρο και όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π» η υπεύθυνη από το Χαμόγελο του Παιδιού, εξετάζονται τα παιδιά κάθε ηλικίας, από βρέφη μέχρι ηλικίας 17 ετών.

Στα παιδιά γίνονται εξετάσεις προληπτικός έλεγχος, από παιδίατρο, οδοντίατρο, ΩΡΛ και οφθαλμίατρο, και τα ευρήματα του γιατρού σημειώνεται σε ένα έντυπο αν το παιδί χρειάζεται μια περεταίρω διερεύνηση.

Όποιος γονέας επιθυμεί να πραγματοποιήσει τις προληπτικές εξετάσεις θα καλέσει στο κέντρο κοινότητας του Δήμου ώστε να κλείσει ραντεβού. Όπως επισημαίνει η ίδια, τα ραντεβού κλείνονται λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού, ενώ όταν εξετάζεται ένα παιδί απολυμαίνεται και αερίζεται ο χώρος για να μπει το επόμενο.

Θα πρέπει να τονιστεί πως υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στη δράση, μάλιστα οι υπεύθυνοι έφτασαν σε σημείο να μην υπάρχει διαθέσιμος άλλος χρόνος για να γίνουν περεταίρω εξετάσεις σε άλλα παιδάκια από τα ήδη προγραμματισμένα ραντεβού.

Όσο για τους γονείς, όπως τονίζει η ίδια, είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι οι πολίτες της περιοχής που μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις δωρεάν, αφού η πρόληψη είναι η βασικότερη λειτουργία.

Το πολυιατρείο θα βρίσκεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας. 

Οι ώρες λειτουργίας των ιατρείων θα είναι από τις 09:00 έως τις 15:00, ενώ όλες οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα :  24630 21092 και 24630 53175 (ώρες 09:00 έως 14:00).

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Σταγόνα Ελπίδας»: Επανεκλογή Χρήστου Σκόρδα στην προεδρεία του συλλόγου

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Πραγματοποιήθηκαν στις 21/7 οι εκλογές του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών – Αιμοπεταλιοδοτών «Σταγόνα Ελπίδας». Ακολούθησε ...