Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Το νέο έγγραφο για το «παράρτημα» Πυροσβεστικής Ακαδημίας στο Τσοτύλι και ο φόβος για τον… «Δούρειο Ίππο» – Η αναφορά σε μία μόνο σειρά δοκίμων και τα πολλά ερωτηματικά για το μέλλον της σχολής – Προβληματισμός στα στελέχη της Πυροσβεστικής στη Δυτική Μακεδονία

Το νέο έγγραφο για το «παράρτημα» Πυροσβεστικής Ακαδημίας στο Τσοτύλι και ο φόβος για τον… «Δούρειο Ίππο» – Η αναφορά σε μία μόνο σειρά δοκίμων και τα πολλά ερωτηματικά για το μέλλον της σχολής – Προβληματισμός στα στελέχη της Πυροσβεστικής στη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Συνέχεια στο «κρυφτούλι» το οποίο τον τελευταίο μήνα έχει επιδοθεί σχετικά με το μέλλον της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαϊδας, ήρθε να δώσει το νέο έγγραφο που αποκάλυψε σήμερα το kozanimedia.gr και υπογράφεται από τον Επιτελάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το  συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο έρχεται σε συνέχεια της απόφασης για την παραλαβή του κτιρίου για «τη Φιλοξενία 1ου έτους» της νέας σειράς δοκίμων, το οποίο αναρτήθηκε στις 23-12-2020 στη Διαύγεια, κάνει ξεκάθαρη αναφορά σε «Έγκριση Λειτουργίας Παραρτήματος της Σχολής Πυροσβεστών στο Τσοτύλι», αναφέρει όμως παράλληλα πως πρόκειται για την εκπαίδευση της 89ης σειράς.

Το νέο αυτό έγγραφο προκάλεσε νέα αναστάτωση, καθώς οι απαντήσεις δεν δίνονται ξεκάθαρα στους αρμόδιους φορείς, κυρίως στην Εορδαία, η οποία έχει  από την πρώτη στιγμή θέσει το ερώτημα για το μέλλον της σχολής και τους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Είναι δεδομένο πάντως πως στις 7 Ιανουαρίου στο Τσοτύλι θα εμφανιστούν περί τους 110 νέους δόκιμους πυροσβέστες, με τις πληροφορίες του «Π» να κάνουν λόγο για εκπαίδευσή τους στα 2 πρώτα εξάμηνα στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής δημοτικής αστυνομίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα 2 εκπαιδευτικά εξάμηνα θα πραγματοποιηθούν κανονικά στην Πτολεμαϊδα, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί για το αν οι δόκιμοι της 89ης σειράς, θα διαμένουν στο Τσοτύλι και θα μεταφέρονται για την πρακτική άσκησή τους ή θα είναι αποκλειστικά τρόφιμοι της Ακαδημίας στην Πτολεμαϊδα.

Η δημιουργία του παραρτήματος, για λόγους προστασίας από τον covid-19 όπως έχει τονιστεί, έχει προκαλέσει αναστάτωση εντός του Πυροσβεστικού Σώματος στη Δυτική Μακεδονία, καθώς υποχρεωτικά αναζητείται προσωπικό το οποίο θα στελεχώσει τη συγκεκριμένη δομή. Προσωπικό είτε από αξιωματικούς, είτε από κατώτερα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο μετρά αρκετές οργανικές ελλείψεις, ακόμα και για την καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας.

Παράλληλά δε, είναι αρκετοί αυτοί που δεν κρύβουν τη δημιουργία ενός σχεδίου «Δούρειου Ίππου» ώστε να διασπαστεί η σχολή και να γίνει πράξη η κρυφή επιθυμία αρκετών στελεχών και του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και της πολιτικής ηγεσίας στην Αθήνα, που επιθυμούν η σχολή να επιστρέψει στα Βίλλια της Αττικής.

Στο Τσοτύλι πάντως οι ετοιμασίες συνεχίζονται, για την υποδοχή των νέων δοκίμων πυροσβεστών, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν πως το παραχωρητήριο των εγκαταστάσεων προς την Πολιτική Προστασία, είναι διάρκειας 15 ετών, κάτι που ενδεχομένως να είναι τυπικό ή και όχι. Τα μεγάλα ερωτηματικά για το μέλλον της σχολής παραμένουν με την Πολιτική Προστασία ενδεχομένως να πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 469 κρούσματα (Παρασκευή) – Μικρός ο αριθμός και σε ΠΕ Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα 469 τα νέα κρούσματα – 307 οι διασωληνωμένοι, 20 θάνατοι Στη Δ. Μακεδονία εντοπίζονται: Στην ΠΕ Γρεβενών ...