Αρχική > Στήλες > ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Ανοιχτή επιστολή προς αθλούμενους συνδημότες μας και τον δήμαρχο Εορδαίας για το κανάλι της Πτολεμαΐδας

ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Ανοιχτή επιστολή προς αθλούμενους συνδημότες μας και τον δήμαρχο Εορδαίας για το κανάλι της Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

  

ΤΟ ΜΑΤΙ  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ         

ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ  ΧΩΡΩΝ  ΠΡΑΣΙΝΟΥ  –  ΠΑΡΚΩΝ  ΚΑΙ  ΚΤΙΡΙΩΝ

Το κανάλι είναι ένας χώρος κατάλληλος για αθλούμενους πεζοπόρους και ποδηλάτες. Έχει αρκετό πράσινο και προσφέρεται για πεζοπορία μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας. ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ πρόσφερε εθελοντική εργασία κλαδεύοντας κατάλληλα τα δένδρα και τα δενδρύλλια για έξη έτη μέχρι στιγμής με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι πολύ ωραίος προσελκύοντας και νέους αθλούμενους μικρούς- μεγάλους από άλλες περιοχές του Δήμου μας. Επίσης σε συνεργασία πάντοτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καταφέραμε να έχουμε παγκάκια και δέκα μικρούς  κάδους  απορριμμάτων ενώ χρειάζονται και άλλοι.  Υπάρχει συνέχεια  συνεργασίας με την σημερινή Τοπική Αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα το χόρτο να κοπεί στα πρανή και στον πεζόδρομο για πρώτη φορά στα μέσα Μαΐου και όχι τέλη Ιουλίου ή αρχάς Αυγούστου. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έκανε την περισυλλογή των πεταμένων σκουπιδιών από πλαστικά νερού, χαρτομάντιλα, μωρομάντιλα, σακούλες, μπουκάλια, χαρτιά, πλαστικά από καφέδες κ.τ.λ. για να είναι ο χώρος καθαρός εφ όσον ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ως εθελοντής αδυνατούσε να προσφέρει την εργασία λόγω κοροναϊού ως ευπαθή ομάδα. Μιλάμε για μία απόσταση δύο χιλιομέτρων περίπου από δρόμο προς Μποδοσάκειο Νοσοκομείο έως γέφυρα χώρου εμποροπανήγυρης. Επίσης έδωσε εντολή και τοποθετήθηκαν σακούλες απορριμμάτων στους μικρούς κάδους  κάνοντας και την περισυλλογή απορριμμάτων κάθε εβδομάδα περίπου για πρώτη φορά. Έγινε μία αρχή για το μέλλον. Την δουλειά αυτή πριν την έκανε ο εθελοντής από ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ για δύο χρόνια περίπου με δικά του έξοδα από της τοποθέτησης των μικρών κάδων απορριμμάτων. Επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επιδιόρθωσε τους μικρούς κάδους απορριμμάτων στο πάνω μέρος διότι εξ αιτίας της κακοτεχνίας δεν μπορούσαν να βγουν από μέσα οι σακούλες απορριμμάτων. Τοποθετήθηκαν και δύο πινακίδες όπου δείχνουν ότι είναι πεζόδρομος με αποτέλεσμα να σταματήσει η πασαρέλα των μηχανών και όχι των ποδηλάτων που συνεχίζουν ακόμη. Εφέτος το χορτοκοπτικό μηχάνημα έκανε άψογη δουλειά στα πρανή και πεζόδρομο δίχως να τραυματίσει κανένα δένδρο ή δενδρύλλιο όπου κάθε χρόνο είχαμε θύματα. Συγχαρητήρια στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τον ενδιαφέρον του στο μικρό σχετικά χρονικό διάστημα που ανάλαβε τα καθήκοντά του και τον οδηγό του χορτοκοπτικού μηχανήματος. (Φωτ. 4 ).

   Μερικά από τα μικρά δενδρύλλια που μεγάλωσαν φυτεύτηκαν και ποτίστηκαν από εθελοντές.( φωτ. 4 )

        Μετά από πέντε ημέρες περισυλλογής αντικειμένων στο κανάλι από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, άρχισαν πάλιν να εμφανίζονται αντικείμενα πεταμένα δεξιά και αριστερά του πεζοδρόμου ενώ υπάρχουν οι μικροί κάδοι απορριμμάτων. Μάλιστα θα δείτε σε φωτογραφίες και δίπλα στους  μικρούς κάδους πεταμένα αντικείμενα. Ακόμη και μπάζα πετάχτηκαν μέσα στο κανάλι και στα πρανή του πεζοδρόμου. Δείχνει πράγματι τον κανιβαλισμό κάποιων αθλούμενων και  συμπολιτών μας που δεν σέβονται τις προσπάθειες που κάνουν κάποια άτομα για να περπατούν αυτοί σε ένα πανέμορφο χώρο αλλάζοντας και την διάθεσή τους. Δυστυχώς στην πόλη μας η παιδεία σε μικρούς και μεγάλους είναι αρκετά φτωχή , ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.( Φωτ. 5 ).

        Στην γέφυρα αυτή του καναλιού καταλήγει η οδός Ψαρρών . Απ ότι φαίνεται κάποιοι ασυνείδητοι άδειασαν τα σκουπίδια πιθανόν από τους μικρούς κάδους που υπάρχουν στον πεζόδρομο. Ακόμη και όταν οι μικροί κάδοι  είναι γεμάτοι οι αθλούμενοι μπορούν να τα πετούν κάτω ακριβώς από τους κάδους ( καλαθάκια ). Όταν οι υπάλληλοι καθαριότητας πάρουν την σακούλα από τον κάδο θα πάρουν και τα αντικείμενα που βρίσκονται κάτω από τον κάδο. Για αυτό λέμε μην πετάμε αντικείμενα δεξιά και αριστερά ασυνείδητα.

        Υπάρχουν αυτήν την στιγμή τρία παγκάκια σπασμένα που επιδιορθώθηκαν κατ επανάληψη και πάλιν είναι σπασμένα με πεταμένα τα κομμάτια των. ( Φωτ. 2 ).

  Οι περισσότεροι γλόμποι φωτισμού είναι σπασμένοι κατ επανάληψη μετά την επανατοποθέτησή τους. ( Φωτ. 1 )

    Δεν μπορούμε Κύριε Δήμαρχε να καταπίνουμε την αλητεία στο μεγαλείο της όπου ευθύνη πιστεύουμε ότι έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση,η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε ότι αφορά την διαπαιδαγώγηση των νέων μας.  Μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την τοπική Αστυνομία να ελέγχει τον χώρο κατά τις μεσημβρινές ώρες ανά μία ώρα περίπου και τις βραδινές ώρες περιστασιακά. Τότε πιστεύουμε ότι γίνονται οι κανιβαλισμοί στο όμορφο χώρο που τον έχει ανάγκη ο κάθε συμπολίτης μας. Επίσης πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία ετησίως ως ημέρα καθαριότητας και να λάβουν  μέρος για εργασία οι εθελοντές με την  πρωτοβάθμια- δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η ενέργεια αυτή ταυτόχρονα θα διαμορφώσει στα παιδιά και εγγόνια μας χαρακτήρα με υπευθυνότητα, ενώ ο Δήμος Εορδαίας θα είναι πεντακάθαρος.  Πολλά μπορούν να γίνουν σχεδόν ανέξοδα μόνον όταν υπάρχει θέληση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτά έχουν γραφθεί και στο παρελθόν αλλά δυστυχώς αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια. Τόσες παραβάσεις γίνονται στο κανάλι και κανείς δεν βλέπει τίποτα!!! Πρέπει οι σωστοί άνθρωποι να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών και εγγονών μας. ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ εάν αντιληφθεί κάποιον παραβάτη μικρό ή μεγάλο να είναι σίγουρος ότι θα τον οδηγήσει νόμιμα στην δικαιοσύνη ΟΠΟΙΟΣ και να είναι  αυτός. Μπορεί ο πεζόδρομος να αξιοποιηθεί καλλίτερα εάν συνεχισθεί περιμετρικά μέσω ποταμού Σουλού  μέχρι τον κόμβο προς Κοζάνη ( νότια της πόλης ). Στο πρανές του πεζοδρόμου έχουν φυτρώσει πολλά δενδρύλλια κατάλληλα, πολύ ωραία και αρκετά μεγάλα που μπορούν να μεταφυτευτούν στον πεζόδρομο. ( Φωτ. 2 ).

         Τοποθετήθηκε πιστεύουμε  από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τα  αδέσποτα σκυλιά ένας κάδος τροφής σε μία βρύση πάνω στον πεζόδρομο του καναλιού. Σωστά απομακρύνθηκε προ ημερών αλλά πάλιν σε λανθασμένη και επικίνδυνη θέση. Τώρα είναι σε ένα παλιό ακατοίκητο οίκημα ακριβώς δίπλα στο πρανές του πεζοδρόμου όπου καταλήγει η οδός Ψαρρών. Από εκεί περνάνε οι περισσότεροι αθλούμενοι που πηγαίνουν στο κανάλι. Ήδη υπάρχουν και έξη γεννημένα κουτάβια. Ένα μικρό κοριτσάκι έπαιζε μαζί τους χωρίς να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο από ασθένεια και την επιθετικότητα της μάνας τους εάν εμφανιζόταν εκείνη την στιγμή. Πρέπει να απομακρυνθεί ο κάδος τροφής και από εκεί διότι μαζεύτηκαν αρκετά σκυλιά στον πεζόδρομο με κίνδυνο να έχουμε κάποιο νέο θύμα. Μην παίζουμε με σοβαρά και επικίνδυνα αναπάντεχα γεγονότα. Αυτές τις τελευταίες ημέρες έχουν δαγκώσει τρία άτομα εκ των οποίων ένας συμπολίτης μας που έτρεξε να γλυτώσει ένα μικρό παιδάκι στην διασταύρωση των οδών Βασ. Σοφίας και Καπ. Φούφα. Εάν δεν έτρεχε για βοήθεια δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα ήταν το παιδάκι σήμερα. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για να μην λέμε κάθε λίγο και λιγάκι τα ίδια και τα ίδια. ( φωτ. 2 ).

      Μήπως Κύριε Δήμαρχε ο Αντιδήμαρχος πρασίνου- καθαριότητος έχει πάρα πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας και λογικό είναι να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του τμήματος; Ενώ έχει μεγάλη θέληση για εργασία και το αποδεικνύει περίτρανα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Οι μουσικές επιλογές του e-ptolemeos.gr – Bruce Willis – Crazy Mixed-Up World (1989)

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Λιανεμπόριο: Άνοιγμα στην Αχαϊα, click away στη Θεσσαλονίκη και κλειστά ...