Θετικές εντυπώσεις προκάλεσαν οι ενδυματολογικές επιλογές του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ κ. Γιώργου Αδαμίδη σε όσους παραβρέθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση, για το νέο έτος, του Διοικητικού Συμβουλίου της, η οποία συνοδεύτηκε και από την κοπή πίτας. Ιδιαίτερα, όμως, σχολιάστηκε το κασκόλ που φορούσε γύρω απ’ το λαιμό, το οποίο αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι δεν αποχωρίστηκε ούτε λεπτό!
***
Ωστόσο, δεν ήταν όλα τα σχόλια θετικά καθώς υπήρξαν και ορισμένα, λίγα βεβαίως, αρνητικά, τα οποία εστίασαν ακριβώς σ’ αυτή την επιλογή του κασκόλ και ειδικά στο γεγονός ότι ο κ. Αδαμίδης δεν το έβγαλε ακόμα και όταν βρισκόταν μέσα στην αίθουσα, όπου η θερμοκρασία που επικρατούσε δεν απαιτούσε τη χρήση τέτοιου είδους χειμερινού αξεσουάρ.
***
Οι πιο… πικρόχολοι υποστήριξαν πως το έκανε γιατί ήθελε να ξεχωρίζει απ’ τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς απ’ το καταστατικό της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ δεν προβλέπεται ο εκάστοτε Πρόεδρος να φέρει κάποιο διακριτικό για να διακρίνεται από τους υπόλοιπους.
***
Βέβαια, η άποψη αυτή απέχει πάρα πολύ από την αλήθεια και αδικεί κατάφωρα τον κ. Αδαμίδη.
***
Ποια είναι, όμως, η αλήθεια για τη χρήση του κασκόλ; Την απάντηση μας την έδωσε φίλος της στήλης (σ. σ. και εκ των καλύτερων και συνεπέστερων παρόχων πληροφοριών προς τον ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗ), ο οποίος υποστηρίζει πως η εξήγηση της χρήσης του κασκόλ θα πρέπει να αναζητηθεί στην καλλιτεχνική προϊστορία του κ. Προέδρου!
***
Μια προϊστορία που λίγοι μπορεί να θυμούνται σήμερα (σ, σ. εμείς είμαστε ανάμεσα στους πολλούς) αλλά μόνο αμελητέα δεν είναι, καθώς επί σειρά ετών υπήρξε βασικό στέλεχος ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της περιοχής. Ο πληροφοριοδότης μας ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι εμφανίστηκε και επί σκηνής ερμηνεύοντας με επιτυχία διάφορους ρόλους!
***
Αλλά, πώς σχετίζεται αυτή η προϊστορία με τη χρήση του κασκόλ; Κι αυτό εξηγείται αν λάβουμε υπόψη μας δύο στοιχεία. Πρώτον ότι ο κ. Αδαμίδης επιθυμεί διακαώς να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, και δεύτερον πάρα πολλοί άνθρωποι της τέχνης, όλου του καλλιτεχνικού φάσματος, χρησιμοποιούν πάρα πολύ το κασκόλ στις ενδυματολογικές τους επιλογές και ορισμένοι δεν το αποχωρίζονται ποτέ, ούτε καν το καλοκαίρι (σ. σ. στα στέκια των καλλιτεχνών κυκλοφορεί η εξής ιστορία. Καλλιτέχνης αγόρασε ένα κασκόλ τη δεκαετία του 1980 και δεν το αποχωρίστηκε ποτέ μέχρι το 2020. Αναγκάστηκε να το βγάλει τότε, το 2020, όταν πήγε πρώτη φορά για ιατρικές εξετάσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν πως το κασκόλ ήταν φορέας τόσων πολλών μικροβίων που η παγκόσμια ιατρική κοινότητα αναγκάστηκε να το ανακηρύξει σε ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία εστία μολύνσεως και να το θάψει, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε μεγάλο βάθος και σε ερημική τοποθεσία).
***
Πώς, λοιπόν, συνδυάζονται οι βουλευτικές εκλογές και το κασκόλ; Πολύ εύκολα και πολύ αρμονικά. Ο κ. Αδαμίδης γνωρίζοντας πως η δεξαμενή των εργαζομένων, πρώην, νυν και μελλοντικών, της ΔΕΗ δεν επαρκεί για να βγει κάποιος βουλευτής, προσπαθεί, και πολύ σωστά πράττει, να επανασυνδεθεί με έναν χώρο όπου έχει θητεύσει κατά το παρελθόν και τον γνωρίζει πολύ καλά.
***
Φυσικά αυτός ο χώρος δεν συμπεριλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο ανθρώπους του θεάτρου, αλλά άτομα που ασχολούνται και διακονούν και άλλες τέχνες, όπως είναι οι εικαστικοί, οι λογοτέχνες κ.α.
***
Κανένα πρόβλημα όμως. Το κασκόλ καλύπτει και αυτές τις κατηγορίες των ανθρώπων της τέχνης, αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές. Για παράδειγμα, αν στο κασκόλ προσθέσει κανείς ένα μπερέ γαλλικού τύπου, έχει μπροστά του έναν ζωγράφο ή έναν γλύπτη.
***
Αλλά και από μόνο του το κασκόλ μπορεί να παραπέμπει σε κάποιο λογοτέχνη, ποιητή κατά προτίμηση, αρκεί να συνοδεύεται από κάποιο, οποιοδήποτε, βιβλίο, ύφος προβληματισμένο, μελαγχολικό και βλέμμα απλανές.
***
Έτσι, ο κ. Αδαμίδης μπορεί άνετα να προσεγγίσει όλους τους χώρους της τέχνης, κάτι που πιθανότατα θα αποβεί καθοριστικό για την εκλογή του. Γι’ αυτό, η επιλογή του κασκόλ ήταν πραγματικά ευφυής.
***
Υ.Γ. Τι θ’ απογίνει, όμως, το κασκόλ αν τελικά ο κ. Αδαμίδης δεν επιλεγεί για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Π. Ε. Κοζάνης; Είμαστε βέβαιοι, λόγω της γνωστής μεγαλοψυχίας του, πως θα το χαρίσει σε όποιον υποψήφιο του το ζητήσει για να μην πάει χαμένο.