Αρχική > Ενέργεια > Το επόμενο βήμα για τη σύμβαση σύνδεσης της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με την «5η Μονάδα»- Αίτημα για παράταση του χρόνου λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς – Σήμερα η έγκριση από το Δ.Σ. Εορδαίας

Το επόμενο βήμα για τη σύμβαση σύνδεσης της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με την «5η Μονάδα»- Αίτημα για παράταση του χρόνου λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς – Σήμερα η έγκριση από το Δ.Σ. Εορδαίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στην έγκριση των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΤΗΠ για την έγκριση του σχεδίου σύμβασης – πλαισίου τροφοδότησης της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας με την μονάδα της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα 5», θα προχωρήσει με σημερινή του απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, που θα συνεδριάσει για περιφοράς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επίσης, στο ίδιο θέμα, το συμβούλιο θα εγκρίνει την κατάθεση πρότασης προς το Υπουργείο Ενέργειας, ώστε να δοθεί παράταση λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς, μέχρι να ολοκληρωθεί η τροφοδότηση θερμότητας τηλεθέρμανσης στην πόλη από την 5η μονάδα.

Μιλώντας στον «Π», λίγο πριν τη συνεδρίαση του συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ και εισηγητής του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, Δημήτρης Καρακασίδης, τόνισε πως, αυτές οι προτάσεις εγκρίθηκαν από το ΔΣ της ΔΕΤΗΠ και θα ολοκληρωθούν με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας.

Πρόκειται για σημαντικές αποφάσεις, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» από το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας για να υπογραφεί η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δήμου – ΔΕΤΗΠ με τη ΔΕΗ, για τη σύνδεση της μονάδας 5 με την τηλεθέρμανση της πόλης.

Όταν υπογραφεί η σχετική σύμβαση – πλαίσιο με τη ΔΕΗ θα προχωρήσει το θέμα του διαγωνισμού ώστε να προκύψει ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο της σύνδεσης με την 5η Μονάδα, όταν και αυτή θα λειτουργήσει.

Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση με το αίτημα για παράταση λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς, αυτό αφορά αίτημα της περιοχής ώστε το «κενό» διάστημα από όταν είναι προγραμματισμένο το κλείσιμο των μονάδων, για το θερμικό διάστημα ‘21-’22 να μην μείνει η πόλη χωρίς τηλεθέρμανση, μέχρι να ολοκληρωθεί η 5η Μονάδα. Αυτή η απόφαση θα κατατεθεί στο υπουργείο, τόνισε ο κ. Καρακασίδης.

Με το «πράσινο φως» του συμβουλίου Εορδαίας, το επόμενο βήμα είναι η ΔΕΗ και ο πρόεδρός της,  να καλέσει τα συμβαλλόμενα μέρη και να υπογράψουν τη σύμβαση – πλαίσιο σύνδεσης της τηλεθέρμανσης με την 5η Μονάδα.

Ακολούθως, θα ξεκινήσει η διαδικασία εξεύρεσης χρηματοδότησης και υλοποίησης του σχετικού διαγωνισμού.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Στάση Σερβίων: «Κύριε Γενικέ γραμματέα της αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας…ΒΟΗΘΕΙΑ- Με κλειστά μικρόφωνα η Δημοκρατία δε λειτουργεί»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων που συνεδρίασε σήμερα και καλώντας ...