Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας γιόρτασε την Ευρωπαϊκή  Ημέρα Γλωσσών

Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας γιόρτασε την Ευρωπαϊκή  Ημέρα Γλωσσών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


H 26η Σεπτεμβρίου έχει  καθιερωθεί  ως η ημέρα που είναι αφιερωμένη στην εκμάθηση γλωσσών. Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα γιορτάζεται μέσα από διάφορες δραστηριότητες η γλωσσική πολυμορφία στην Ευρώπη και προάγεται η μάθηση των γλωσσών είτε για προσωπικούς και εκπαιδευτικούς, είτε για επαγγελματικούς λόγους. Οι στόχοι της γιορτής αυτής είναι να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες της Ευρώπης τη σημασία της εκμάθησης των γλωσσών και της διατήρησης της γλωσσικής πολυμορφίας στην Ευρώπη. Παράλληλα προωθείται η πολυγλωσσία και η διαπολιτισμική κατανόηση  ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας γιόρτασε και φέτος τη μέρα αυτή. Οι μαθητές όλων των τάξεων και τμημάτων συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες, στις οποίες χρησιμοποίησαν τις γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο, τη Νέα Ελληνική, την Αγγλική, τη Γαλλική και τη Γερμανική γλώσσα, αναζήτησαν όμως ταυτόχρονα και ενέταξαν στις δραστηριότητες τους και πλήθος άλλων γλωσσών, ακόμη και μη διαδεδομένων, εμπλουτίζοντας τα έργα τους γλωσσικά. Εργάστηκαν ομαδικά  στα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας, των Ξένων Γλωσσών που διδάσκονται στο σχολείο, των Μαθηματικών, της Μουσικής και της Πληροφορικής. Επιπλέον ετοίμασαν θεατρικά δρώμενα,  τραγούδησαν στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και συγκέντρωσαν χρήσιμες πληροφορίες για τις γλώσσες που μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους.

Τις δραστηριότητες των μαθητών συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Δεληγιάννη Αλεξάνδρα & Ντρίκου Θάλεια (Φιλόλογοι), Κωνσταντινίδης Χρήστος (Μαθηματικός), Θεοφυλάκτου Αλεξάνδρα (Αγγλικής), Τρίκου Πανάγιω (Γαλλικής),  Παπαδημητρίου Σουλτάνα (Γερμανικής), Πορφυλίδου Αναστασία (Γερμανικής), Πασσαλίδης Αλέξανδρος (Μουσικής) και Πορφύρης Δημήτριος  (Πληροφορικής).

Όλοι οι μαθητές εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και συνέπεια, το τελικό προϊόν που παρουσίασαν ήταν εντυπωσιακό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι αυτό. Συγχαίρουμε επίσης τις/τους εκπαιδευτικούς-συντονίστριες/ες των εργασιών των μαθητών, οι οποίοι με τις ιδέες τους και την υποστήριξη των μαθητών τους σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της γιορτής.

Στο χώρο του σχολείου λειτουργεί έκθεση, στην οποία έχουν εκτεθεί όλα τα έργα των μαθητών,  για να είναι προσβάσιμα σε όλους.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team