Αρχική > Πολιτική > Την απαλλαγή των πολιτιστικών συλλόγων από φόρους (με προϋποθέσεις) ζητάει ο Γιάννης Αντωνιάδης
Γιάννης Αντωνιάδης, βουλευτής Φλώρινας

Την απαλλαγή των πολιτιστικών συλλόγων από φόρους (με προϋποθέσεις) ζητάει ο Γιάννης Αντωνιάδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ερώτηση προς  την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα την απαλλαγή των δωρεών σε πολιτιστικούς συλλόγους από φόρους (με προϋποθέσεις), απέστειλε ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Το περιεχόμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Κύρια/ε υπουργέ,
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι αποτελούν σημαντικές κοιτίδες πολιτισμού. Διάσπαρτοι σε κάθε γωνιά της χώρας μας, επιτελούν σπουδαίο έργο διατηρώντας ήθη, έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας με ρίζες αιώνων που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν εξαφανιστεί. Μεταλαμπαδεύουν τον πολιτισμό μας στις νεότερες γενιές και τους παραδίδουν τη σκυτάλη ώστε να συνεχίσουν με τη σειρά τους τη διαιώνιση όλων αυτών των στοιχείων που συνθέτουν αυτό που ονομάζουμε Ελληνικός Πολιτισμός.
Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, η κρατική επιχορήγηση είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και οι περισσότεροι πολιτιστικοί σύλλογοι επιβιώνουν και επιτελούν το έργο τους κυρίως χάρη στις χορηγίες ιδιωτών που πολλές φορές δίνουν από το υστέρημά τους προκειμένου να παραμείνει και να παραδοθεί και στις επόμενες γενιές αυτό το σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού μας.
Η φορολόγηση αυτών των δωρεών, αποτελεί ακόμα ένα εμπόδιο τόσο για τους δωρητές, όσο και για τους συλλόγους που είναι οι αποδέκτες των χρημάτων, και έχει ως αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των ιδιωτών για δωρεές να είναι πλέον ελάχιστο. Αυτό λειτουργεί ως τροχοπέδη στο έργο των συλλόγων, με αποτέλεσμα πολλοί εξ’ αυτών να κινδυνεύουν ακόμα και να κλείσουν, μη μπορώντας να καλύψουν ακόμα και τις βασικές λειτουργικές τους δαπάνες.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί

Σκοπεύετε να απαλλάξετε τις χορηγίες ιδιωτών προς τους πολιτιστικούς συλλόγους από τη φορολόγηση (με κάποιες προϋποθέσεις και περιορισμούς), λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως λόγω της οικονομικής κρίσης ουσιαστικά δεν υφίσταται κρατική επιχορήγηση ;»

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team