Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Την αγορά ιδιόκτητης στέγης αποφάσισε η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Την αγορά ιδιόκτητης στέγης αποφάσισε η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Κοντά στην  απόκτηση ιδιόκτητης στέγης βρίσκεται η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς στη συνεδρίαση της Τετάρτης το διοικητικό συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του προέδρου Ιωάννη Βοσκόπουλου, αποφάσισε να προχωρήσει σε αγορά ακινήτου.

Συγχρόνως το σώμα αποφάσισε να εντείνει την διερεύνηση ανεύρεσης κατάλληλου χώρου στην Κοζάνη, για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας. Όπως τόνισε ο Ι. Βοσκόπουλος υπάρχει μία παλιά απόφαση της τότε ΤΕΔΚ για αγορά ακινήτου, η οποία μάλιστα είχε συγκεντρώσει ένα ποσό για τον σκοπό αυτόν. Χαρακτήρισε «ευνοϊκή συγκυρία» ετούτη την εποχή για μία τέτοια αγορά, καθώς «στην κτηματαγορά παρατηρείται σημαντική μείωση στα ακίνητα, οπότε ένα κτήριο που παλιότερα κόστιζε 300.000 ευρώ, σήμερα μπορεί να το βρει κανείς με 200.000 – 250.000». Ερωτηθείς για το κεφάλαιο που είναι διαθέσιμο, είπε ότι «υπάρχει ένα σεβαστό ποσό, το οποίο δεν είναι ανάγκη να διατεθεί ολόκληρο, αφού οι τιμές έχουν πέσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που έχει συγκεντρώσει η ΠΕΔ είναι της τάξης των περίπου 300.000 ευρώ. Η ανάγκη να έρθει στην παρούσα συνεδρίαση το θέμα της αγοράς ακινήτου, υπαγορεύτηκε από έναν ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που πρόκειται να γίνει σύντομα για ακίνητο στην Κοζάνη, για το οποίο η ΠΕΔ ενδιαφέρεται να πάρει μέρος. Να σημειωθεί ότι η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στεγάζεται έναντι μικρού ενοικίου στα γραφεία της ΑΝΚΟ στο κέντρο της Κοζάνης, ενώ σύμφωνα με τον Ι. Βοσκόπουλο, «αναζητούμε ένα ακίνητο στην Κοζάνη, χωρίς απαραιτήτως να είναι στο κέντρο».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης για τη λειτουργία των καταστημάτων αύριο Κυριακή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης ενημερώνει καταναλωτές και καταστηματάρχες ότι προτείνει τα καταστήματα την Κυριακή 16 Μαΐου να παραμείνουν ...