Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Τίμησαν τη μνήμη του Συμεών του Θεοδόχου στο 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

Τίμησαν τη μνήμη του Συμεών του Θεοδόχου στο 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ…

 

 

Μέσα σε ένα πανέμορφο υπαίθριο φυσικό σκηνικό, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Νικηφόρος Μανάδης, τέλεσε Αρτοκλασία εις μνήμην του Συμεών του Θεοδόχου στο εορτάζον εκκλησάκι που βρίσκεται μπροστά στο 1ο Γυμνάσιο  Πτολεμαΐδας.

???????????????????????????????

Πάνω από 500 μαθητές των δύο Σχολείων, που συστεγάζονται, με τους Διευθυντές και τους καθηγητές τους παρακολούθησαν την τελετή με ευλάβεια και σεβασμό, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δημάρχου Εορδαίας, του Συλλόγου Κρητών και Φίλων Κρήτης καθώς και όλη η γειτονιά.

???????????????????????????????

Μετά την τέλεση της πρωτότυπης αυτής εκκλησιαστικής ακολουθίας, ο Σεβαστός Πατέρας μας Νικηφόρος Μανάδης, επεσήμανε: «Νιώθω βαθιά συγκίνηση τη στιγμή αυτή γιατί χωρίς πρωτόκολλα και περιορισμούς, σεμνά και ταπεινά σε ένα μικρό εκκλησάκι, τιμούμε, όλοι μαζί σχολείο και γειτονιά, τη μνήμη του Συμεών του Θεοδόχου, του Αγίου με τις πάμπολλες προφητείες και μεταφράσεις της Παλαιάς Διαθήκης, που είχε την χάρη να δεχθεί στα χέρια του τον μικρό Χριστούλη στην ηλικία των 40 ημερών και να ονομασθεί Θεοδόχος».

DSC00083

Απευθυνόμενος στους μαθητές και στους διοργανωτές ο Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοσμά του Αιτωλού, ευχήθηκε να αποτελέσει θεσμό για το Σχολείο και τη γειτονιά και του χρόνου ακόμα και μέσα στο χιόνι να πραγματοποιηθεί η Αρτοκλασία μέσα σε μία τέτοια υπέροχη και «ζεστή» ατμόσφαιρα.

Παίρνοντας το λόγο η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Δροσιά Μπατσαρά, η οποία εμπνεύστηκε την πρωτοβουλία αυτή, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας Γεώργιο Θεοδοσιάδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού για την παρουσία τους, τον Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ κ. Μισαηλίδη, τους καθηγητές, τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Γιάννη Μακρυμαλλάκη και τα μέλη του καθώς και τη γειτονιά για την συμβολή τους στην όλη διοργάνωση.

Απευθυνόμενη η κα Μπατσαρά στα παιδιά επεσήμανε: «όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας για να σας ακούμε», ενώ ο κ. Καΐδης προέτρεψε τα παιδιά να βάλουν στην καρδιά τους, την Ελλάδα.

???????????????????????????????

Η εκδήλωση αυτή ήταν μία ευχάριστη έκπληξη τόσο για τα παιδιά, όσο και για όλη τη γειτονιά, που το μικρό εορτάζον εκκλησάκι κατάφερε να τους φέρει ακόμα πιο κοντά…

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου