Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Τι θα γίνει με την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών στα εμπορικά καταστήματα;

Τι θα γίνει με την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών στα εμπορικά καταστήματα;

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει για το αν θα ισχύσει η καταληκτική προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών στα εμπορικά καταστήματα.

Η διαδικασία αποτελεί υποχρέωση των ιδιοκτητών, έχει πάρει ήδη δύο παρατάσεις, όμως σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από επαγγελματίες του χώρου, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εμπόρων δεν έχει αναβαθμίσει τις μηχανές του.Το ερωτηματικό είναι, κατά πόσο μπορεί αυτό να γίνει όταν τις δυο τελευταίες εβδομάδες της περιόδου αναβάθμισης, τα καταστήματα είναι κλειστά. Και επίσης, όταν είναι κλειστοί και οι προμηθευτές των ταμειακών μηχανών.

Πέραν αυτών, η δαπάνη είναι μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, που γι” αυτούς που δεν την έκαναν τους προηγούμενους μήνες, θα αναγκαστούν να την κάνουν σε περίοδο που τα μαγαζιά τους δεν λειτουργούν.

Σχετικό αίτημα με θέμα την παράταση απόσυρσης και αναβάθμισης ταμειακών μηχανών για την ΠΕ Κοζάνης μέχρι τέλους του έτους. κατέθεσε μεταξύ άλλων ο Εμπορικός Σύλλογος Σερβίων.

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος, ζητά: «Να δρομολογηθούν άμεσα οι Απαραίτητες ενέργειες , ώστε να παραταθεί για τις επιχειρήσεις της ΠΕ Κοζάνης λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ, λόγω αδυναμίας των επιχειρηματιών να επιβαρυνθούν αυτή την στιγμή, και εφόσον τα καταστήματα τους είναι σε αδράνεια με ένα επιπλέον έξοδο»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Μαρτυρία σοκ: Ψάχναμε 27 ώρες κρεβάτι ΜΕΘ στη Φλώρινα για τον σύζυγό μου

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ο ασθενής είχε τα πρωτα συμπτώματα σις 11 Νοεμβρίου και μετά τις πρώτες ημέρες ...