Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Τι είναι η Καλλισθενική Γυμναστική;

Τι είναι η Καλλισθενική Γυμναστική;

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η πρώτη αντίδραση σχετικά με την καλλισθενική γυμναστική συνήθως συνοδεύεται από ένα υπερυψωμένο φρύδι σε συνδυασμό με μια συγκεχυμένη ή ανησυχητική ματιά όπου ο εν λόγω άνθρωπος θα ρωτήσει αν εννοούμε τα Calisthenics που περιλαμβάνουν ακροβατικά, κρίκους κτλ. Η δεύτερη αντίδραση συνήθως είναι “Τι είναι η καλλισθενική γυμναστική”;

Ο όρος calisthenics προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη κάλλος, που εσωκλείει μέσα του την έννοια της ομορφιάς και της δύναμης. Η καλλισθενική γυμναστική είναι η τέχνη της χρήσης του σωματικού βάρους του σώματος και των ιδιοτήτων της αδράνειας ως μέσο για την ανάπτυξη της σωματικής διάπλασης. Εν ολίγοις, είναι η δημιουργία ενός δυνατού σώματος που προωθεί περισσότερο μια υγιή όψη παρά μια γυμναστηριακή οψή. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ρωτήσετε τους ειδικούς στην καλλισθενική γυμναστική στο Fitnovation Gym.

Η γυμναστική αυτή έγινε δημοφιλής σε ολόκληρη την Αμερική τον 19ο αιώνα, αλλά έχει σε μεγάλο βαθμό επισκιαστεί από ανταγωνιστικά αθλήματα. Λόγω αυτού, η καλλισθενική γυμναστική γινόταν περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους όπως τα πάρκα, εξού και ο όρος «Urban Calisthenics».

Οι ασκήσεις αστικής καλαισθησίας (urban calisthenics) περιλαμβάνουν τις βασικές καλλισθενικές ασκήσεις, όπως οι έλξεις, οι κάμψεις όλων των ειδών, οι βυθίσεις και τα καθίσματα (squats). Βέβαια έχουν επεκταθεί και σε πιο δυναμικές ασκήσεις με την χρήση οργάνων. Σήμερα, η Basic (βασική) Calisthenics χρησιμοποιείται και ως βασική άσκηση σε πολλά στρατιωτικά ιδρύματα.

Σε ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη, η καλλισθενική γυμναστική ή Urban Calisthenics έχουν ονομαστεί ως “Street Workout”. Πλέον, τόσο σε Αμερική όσο και σε Ευρώπη, αρκετός κόσμος ανταγωνίζεται σε ομάδες ή μεμονωμένα σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς. Ο πρώτος διαγωνισμός World Street Workout πραγματοποιήθηκε στη Λετονία το 2011 μετά τη δημιουργία της «Ομοσπονδίας World Workout and Calisthenics».

Έτσι αν αναρωτιόσαστε τι είδους άσκηση είναι η καλλισθενική γυμναστική, τότε ελπίζουμε ότι αυτό το ενημερωτικό άρθρο για την υγεία, σας έδωσε κάποια ιδέα. Συνοψίζοντας, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι μια μορφή άσκησης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Επίσης, είναι κατάλληλη και για εκείνους που δεν έχουν γυμναστεί στο παρελθόν. Γενικά είναι ένα είδος άσκησης που πρέπει να δοκιμάσετε!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team