Αρχική > Slider > Τι «έδειξε» η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Τι «έδειξε» η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πολλοί είπαν πως δεν είναι μακρυά η στιγμή που η ΝΔ θα κυβερνήσει, μετά τη σαββατιάτικη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και είναι αλήθεια, πως αυτό καταμαρτυρούσαν όλα τα στοιχεία που μπορούσε κανείς να αντιληφθεί στο Βελίδειο.

H προσέλευση του κόσμου ήταν το πρώτο στοιχείο. Ο κόσμος έφτανε μέχρι τα σκαλιά του Βελίδειου στη Λεωφόρο Στρατού, ενώ οι υπεύθυνοι μιλούσαν για έξι χιλιάδες επιβεβαιώσεις στις προσωπικές προσκλήσεις που εστάλησαν. Σαφέστατη η διαφορά στην προσέλευση σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη ομιλία. Πέραν αυτού, οι γνωρίζοντες τη γαλάζια ανθρωπογεωγραφία, είδαν πως έδωσαν το «παρών», πάρα πολλά στελέχη της παράταξης τα οποία είχαν αποστασιοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια για διάφορους λόγους.

Δεύτερο στοιχείο η στάση του ακροατηρίου. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε παρατηρήσει μια προσπάθεια γηπεδοποίησης της ομιλίας των πολιτικών αρχηγών στους παραγωγικούς φορείς, στην οποία ζητούμενο ήταν αποκλειστικά η προσέλευση και η δημιουργία τεχνητού κλίματος. Η ομιλία Μητσοτάκη το Σάββατο έσπασε αυτήν την παράδοση, με τους χιλιάδες ακροατές να παρακολουθούν τον ομιλητή με ουσιαστικό ενδιαφέρον, αναμένοντας να προτείνει εφαρμόσιμες λύσεις σε προβλήματα και αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Τρίτο στοιχείο ήταν οι λεγόμενες αντιδημοφιλείς θέσεις που εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν δίστασε να «τα βάλει» με συνδικαλιστές, φοιτητοπατέρες, και άλλους αναχρονιστικούς μηχανισμούς. Αν και συνήθως οι παραπάνω ομάδες προβάλλουν μεγάλες αντιστάσεις, ο Μητσοτάκης έδειξε αποφασισμένος, και η εξαγγελία του επιχειρούμενου εκσυγχρονισμού της κομματικής δομής, σκόρπισε την ικανοποίηση στο κοινό.

Τέλος, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τις εξαγγελίες με αναπτυξιακό προσανατολισμό. Είναι σαφές πως στα επιτελεία της ΝΔ, έχουν σχεδιάσει την μετά-ΣΥΡΙΖΑ εποχή, και αναζητούν τα εργαλεία με τα οποία θα «χτίσουν» την επόμενη μέρα. Γι” αυτό και σημαντικό τμήμα της ομιλίας του Προέδρου στη ΝΔ, αναφερόταν στα επενδυτικά κίνητρα που πρόκειται να δώσει η Κυβέρνηση του, αλλά και την επιβράβευση που θα παρέχει στους συνεπείς ελεύθερους επαγγελματίες.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Αντώνης Πουγαρίδης

Είναι ο Εκδότης της εφημερίδας "Πτολεμαίος" από μικρή ηλικία φορτώθηκε την ταμπέλα του εκδοτικού κατεστημένου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός.