Αρχική > Slider > Θηλιά για τις ΔΕΥΑ της Δυτ. Μακεδονίας τα χρέη στη ΔΕΗ – Ανεστάλη η διακοπή ρεύματος στις ΔΕΥΑ Βοΐου και Καστοριάς

Θηλιά για τις ΔΕΥΑ της Δυτ. Μακεδονίας τα χρέη στη ΔΕΗ – Ανεστάλη η διακοπή ρεύματος στις ΔΕΥΑ Βοΐου και Καστοριάς

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τρέχουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους

Σε αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης αντλιοστασίων και γεωτρήσεων της ΔΕΥΑ του Δήμου Βοΐου που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, προέβη η ΔΕΗ την επόμενη ημέρα (Παρασκευή). Καθώς, ο Δήμαρχος Βοΐου και η διοίκηση της ΔΕΥΑ Βοΐου έσπευσαν στη Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη και έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι θα τακτοποιήσουν το χρέος της επιχείρησης ύψους σχεδόν 4 εκατομμυρίων ευρώ, αφού γίνει ρύθμιση και αφού βεβαίως καταβληθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα μια σεβαστή προκαταβολή.

Εντός των επόμενων ημερών λοιπόν, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευση Βοΐου πρέπει να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στη ΔΕΗ, για το ύψος της  προκαταβολής και των δόσεων αποπληρωμής της οφειλής της ΔΕΥΑ.

Στο μεταξύ, στο παρά ένα γλίτωσε η ΔΕΥΑ του Δήμου Καστοριάς την περασμένη  Παρασκευή τη διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια της επιχείρησης, καθώς την ημέρα εκείνη ήταν προγραμματισμένη η αποκοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ του Δήμου Καστοριάς, για χρέη προς τη ΔΕΗ το ύψος των οποίων αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο λόγος είναι ότι και η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καστοριάς  βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη, διαβεβαιώνοντας επίσης ότι θα καταθέσει εντός των ημερών σχέδιο ρύθμισης των οφειλών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», το σύνολο των χρεών των ΔΕΥΑ των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας προς τη ΔΕΗ αγγίζει τα 18 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά όσα χρέη έχουν ήδη ρυθμιστεί, όπως π.χ. τα χρέη ύψους 7 εκατομμυρίων του Δήμου Κοζάνης, τα οποία μπήκαν σε ρύθμιση τον Ιανουάριο του 2017 και αποπληρώνονται κανονικά.

Οι μεγαλύτεροι οφειλέτες της Δυτικής Μακεδονίας προς τη ΔΕΗ είναι αυτή τη στιγμή η ΔΕΥΑ Καστοριάς με χρέη -όπως προαναφέρθηκε- σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ, η ΔΕΥΑ Βοΐου με χρέη σχεδόν 4 εκατ. ευρώ και ο Δήμος Εορδαίας με χρέη ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, ενώ χρέη προς τη ΔΕΗ έχει και ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού, ο οποίος μάλιστα δεν αποδίδει οφειλές του Δήμου στη ΔΕΗ από τα δημοτικά τέλη που εισπράττει.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για τις οφειλές της ΔΕΥΑ του Δήμου Εορδαίας προς τη ΔΕΗ βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση για τον τρόπο ρύθμισης αποπληρωμής της οφειλής. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πρόκειται να μπει εγγυητής ο Δήμος Εορδαίας για την αποπληρωμή του χρέους της ΔΕΥΑΕ, αξιοποιώντας κάποιο σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης, οπότε αυτή τη στιγμή γίνεται καθορισμός των τεχνικών παραμέτρων της συμφωνίας για την αποπληρωμή του χρέους στη ΔΕΗ.

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη