Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Θεριεύει το κίνημα Εθελοντισμού στην Πτολεμαΐδα – Με αφορμή τη 2η “Ημέρα Εθελοντισμού Ανδρόνικος”

Θεριεύει το κίνημα Εθελοντισμού στην Πτολεμαΐδα – Με αφορμή τη 2η “Ημέρα Εθελοντισμού Ανδρόνικος”

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το κύμα εθελοντισμού μεταξύ της νεολαίας της Πτολεμαΐδας, η μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης και προσφοράς που πραγματοποιείται σήμερα Δεύτερα για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη της Πτολεμαΐδας, στη μνήμη του 14χρονου μαθητή του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας Ανδρόνικου, ο οποίος μπορεί να έχασε πριν ενάμισι χρόνο την άνιση μάχη που έδωσε με τη λευχαιμία, στάθηκε όμως αφορμή να κινητοποιηθεί μια ολόκληρη πόλη και η ευρύτερη περιοχή σε θέματα αλληλεγγύης και προσφοράς μυελού των οστών.

Κατά τη διάρκεια και με αφορμή τη δεύτερη “Ημέρα Εθελοντισμού Ανδρόνικος” που λόγω του βροχερού καιρού πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο (ΕΑΚ) Πτολεμαΐδας αντί στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου είχε προγραμματιστεί αρχικά, μαθητές σχολείων της πόλης επισκέφθηκαν την Παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, μαθητές του Μουσικού Σχολείου τραγούδησαν στα  μέλη των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ, οι σπουδαστές Κομμωτικής του ΟΑΕΔ περιποιήθηκαν τις κομμώσεις των γυναικών στα ΚΑΠΗ. Επίσης, καθάρισαν το κέντρο της πόλης από αφίσες, έκαναν δεντροφύτευση, ενώ μέρες πριν ξεκίνησαν τον καθαρισμό και εξωραϊσμό πάρκων της Πτολεμαΐδας, όπως το χώρο της παιδικής χαράς στο Παλιό Πάρκο (μπροστά στο κτήριο της Αστυνομίας) και το μικρό πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο αστυνομικό μέγαρο, όπου μάλιστα δημιουργούν μια ωραία ζωγραφιά, τον “τοίχο της καλοσύνης”.

Αξιοσημείωτο είναι πως εκτός από τους  μαθητές των σχολείων της Πτολεμαΐδας στην εκδήλωση παίρνουν μέρος ένα σωρό φορείς, όπως το “Χαμόγελο του Παιδιού”, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές ασθένειες Β. Ελλάδας “Λάμψη”, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών “Σταγόνα Ελπίδας” για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την προσφορά αίματος και μυελού των οστών, ο Ερυθρός Σταυρός, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας, η ΔΕΗ, η Εθελοντική Ομάδα Πτολεμαΐδας (ΕΔΟΠ)κ.α..

«Είναι μια ημέρα εθελοντισμού αφιερωμένη στον Ανδρόνικο, που όλοι τρέξαμε γι’ αυτόν, που, δυστυχώς, έχασε τον αγώνα του αλλά κατάφερε να αφήσει το στίγμα του. Έτσι σήμερα όλοι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας γιορτάζουμε τη δεύτερη “Ημέρα Εθελοντισμού Ανδρόνικος” και όλοι μαζί δίνουμε το μήνυμα του εθελοντισμού», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» εκπρόσωπος της Ομάδας που είχε την ευθύνη παρουσίασης της εκδήλωσης, Βασίλης Σακουλέβας.

Την χαρά της για την μεγάλη απήχηση της 2ης “Ημέρας Εθελοντισμού Ανδρόνικος”, εξέφρασε η εκπρόσωπος της Ομάδας Ανδρόνικος και μητέρα του Ανδρόνικου κ. Πόπη Παρασκευά- Κυριακίδου, καθώς η δράση αυτή κινητοποιεί όχι μόνο όλη της νεολαία της πόλης αλλά και ένα σωρό φορείς.

Την ικανοποίησή της που «η εξαιρετική πρωτοβουλία της Ομάδας «Ανδρόνικος» κατάφερε να μετατρέψει ένα θλιβερό γεγονός, το θάνατο ενός μαθητή σε μια σπίθα που έβαλε φωτιά εθελοντισμού σε όλη την Πτολεμαΐδα, με μπροστάρηδες τα παιδιά», εξέφρασε η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης, Βασιλική Βόντσα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Ανδρόνικος συστήθηκε από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας και στην πορεία αγκαλιάστηκε από όλο τον μαθητόκοσμο, τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων, την κοινωνία και τους φορείς της Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης περιοχής.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Υπόθεση Ροτβάιλερ: Η μητέρα του 5χρονου Στάθη για τη δικαστική απόφαση: «Δεν μου ζήτησαν μια συγνώμη» – Τι λέει και ο δικηγόρος της Ζήσης Βρίκος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η κυρία Αγάπη, μητέρα του 5χρονου Στάθη, του παιδιού που είχε βρει τραγικό θάνατο από σκυλιά ράτσας Ροτβάιλερ ...