Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > «Θα κάνουμε Χριστούγεννα εδώ αν δε βρεθεί λύση» λένε ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης και εργολάβοι στα ορυχεία, που παραμένουν για 6η ημέρα στην Περιφέρεια- Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της συνάντησης Κασαπίδη- Στάσση

«Θα κάνουμε Χριστούγεννα εδώ αν δε βρεθεί λύση» λένε ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης και εργολάβοι στα ορυχεία, που παραμένουν για 6η ημέρα στην Περιφέρεια- Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της συνάντησης Κασαπίδη- Στάσση

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Παραμένουν για έκτη ημέρα με τα φορτηγά τους παραταγμένα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, με το μέτωπο υποστήριξης να διευρύνεται με εργολάβους που δραστηριοποιούνται στα ορυχεία, αλλά και άλλους συναφείς κλάδους.

Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά, τα προβλήματα τους εντείνονται , τη στιγμή που οι υποσχέσεις των αρμόδιων κάνουν λόγο για αποκαταστάσεις ορυχείων και απασχόλησης τους σε άλλους τομείς. «Παραμένουμε άνεργοι, δραστηριοποιούμαστε τριάντα χρόνια τώρα στα ορυχεία, δεν έχουμε που να πάμε , με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στο αμήν» λένε χαρακτηριστικά.

Οι ίδιοι αναμένουν με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, σήμερα στην Αθήνα, ζητώντας να ευαισθητοποιήσουν οι αρμόδιοι και να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις που έχουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Οι ίδιοι λένε πως είναι και ο κλάδος τους πληττόμενος λόγω covid19, ζητώντας να παρθούν μέτρα, λέγοντας μάλιστα πως αν δεν βρεθούν λύσεις οι ίδιοι θα κάνουν Χριστούγεννα εκεί, διαμαρτυρόμενοι. «Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα και θα πάμε όσο χρειαστεί» λένε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι εξαγγελίες για αποκαταστάσεις μετά το 2023 δεν τους καλύπτουν.

«Ζητάμε δουλειά, γιατί η άμεση απολιγνιτοποίηση είναι για εμάς θάνατος», λέει ένας εργολάβος χωματουργικών που δραστηριοποιείται στα ορυχεία. Σημειώνει πως μένουν από δουλειά χιλιάδες εργαζόμενοι και ταυτόχρονα επηρεάζονται δορυφορικές επιχειρήσεις, ενώ όλες οι επιχειρήσεις απολύουν προσωπικό λόγω έλλειψης εργασίας.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δήμος Βοΐου: Πράξη Ένταξης με τίτλο« ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ», στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού ύψους 923.755,60 ευρώ»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Εντάχθηκε  στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και ...