Αρχική > Slider > Θ. Θεοδουλίδης: «Γενικευμένο το αίτημα για αλλαγή για την επόμενη ημέρα του Πανεπιστημίου» «Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο» -Οι πρώτες προτεραιότητες

Θ. Θεοδουλίδης: «Γενικευμένο το αίτημα για αλλαγή για την επόμενη ημέρα του Πανεπιστημίου» «Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο» -Οι πρώτες προτεραιότητες

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Για μια μεγάλη τιμή αλλά τεράστια ευθύνη, έκανε λόγο ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης, μιλώντας στον «Π», μια ημέρα μετά τα αποτελέσματα των πρυτανικών εκλογών. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την επόμενη ημέρα του ιδρύματος, θέτοντας παράλληλα τους στόχους του για το Πανεπιστήμιο αλλά και τις πρώτες προτεραιότητές του, στις οποίες είναι η ολοκλήρωση του οργανογράμματος αλλά και οι προσλήψεις των καθηγητών.

Αναλυτικότερα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδουλίδης: «Η τιμή που μου έκανε η πανεπιστημιακή κοινότητα της Δυτικής Μακεδονίας, επιλέγοντάς με για πρύτανη, είναι μεγάλη και συνοδεύεται από μια τεράστια ευθύνη. Τόσο η μεγάλη συμμετοχή στις πρυτανικές εκλογές, όσο και το ξεκάθαρο αποτέλεσμα, αντικατοπτρίζουν ένα γενικευμένο αίτημα για αλλαγή και για πέρασμα σε μια νέα εποχή. Από σήμερα κιόλας ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με το νέο πρυτανικό σχήμα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι βραχυπρόθεσμες ανάγκες του ιδρύματος. Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο, σε λιγότερο από ένα μήνα υποδεχόμαστε φοιτητές. Είμαι προσηλωμένος στους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους που έχω θέση για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου, που περιλαμβάνουν  μεταξύ άλλων, τη σύνδεση με την τοπική οικονομία και δραστηριότητα, και την περεταίρω διεθνοποίησή του».

Να τονιστεί πως το νέο πρυτανικό συμβούλιο αναλαμβάνει θητεία από 1η Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι τις 31 Αυγούστου λειτουργεί η προηγούμενη πρυτανική αρχή. Άτυπα, όμως, σχεδιάζει και λειτουργεί ήδη από την πρώτη ημέρα. Αυτό που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα η νέα πρυτανική αρχή είναι η ολοκλήρωση του προσωρινού οργανογράμματος του ιδρύματος με την τοποθέτηση των υπαλλήλων,  αλλά και οι προκηρύξεις για την πρόσληψη των έκτακτων καθηγητών που θα χρειαστούν για τα νέα τμήματα. Για να μπορέσουν να στελεχωθούν τα νέα τμήματα απαιτούνται καθηγητές, οι προσλήψεις των οποίων θα γίνουν με τρεις τρόπους χρηματοδότησης, οι δύο εκ των οποίων έχουν εξασφαλιστεί ήδη και “τρέχουν”, τονίζει ο ίδιος.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και το συμβολικό κομμάτι, ώστε να φύγουν οι παλιές ταμπέλες του ιδρύματος και να μπουν οι καινούριες, τόσο στο ίδρυμα, όσο και στην πόλη, ώστε να φαίνεται ότι έχει γίνει η συνένωση. Τα μαθήματα ξεκινούν, συνήθως, την 1η Οκτωβρίου και σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις θα είναι έτοιμο το ίδρυμα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

 

Ποιος είναι ο νέος Πρύτανης – Σύντομο βιογραφικό

Ο Θεόδωρος Θεοδουλίδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ και από το 2016 έως σήμερα Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής και μέλος της Συγκλήτου. Έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ το 1992 και στο ίδιο Τμήμα αναγορεύθηκε διδάκτορας το 1997. Το 2004 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το 2007 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ. Εξελίχθηκε σε Τακτικό Καθηγητή το 2013 και έως σήμερα διευθύνει το Εργαστήριο Μη Καταστροφικών Ελέγχων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στη θεωρητική και πειραματική μελέτη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων κυρίως σε εφαρμογές Μη Καταστροφικών Ελέγχων και έχει συγγράψει δεκάδες άρθρα σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Με αναφορά στον Ιούλιο 2019, οι ετεροαναφορές στο έργο του ξεπερνούν στο Scopus τις 1000 (h-index 19) ενώ στο Google Scholar οι παραθέσεις πλησιάζουν τις 2000 (h-index 27). Έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο AEM Award το 2017 για τη συνεισφορά του στην ανάλυση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Υπήρξε επισκέπτης ερευνητής σε πανεπιστήμια/εργαστήρια του εξωτερικού, μεταξύ άλλων στα: Iowa State University USA, Michigan State University USA, CEA Saclay FRANCE, Nanjing University of Aeronautics and Astronautics CHINA. Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών επιτροπών και κριτής σε δεκάδες διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης εργαστεί στην ελληνική βιομηχανία ως ελεγκτής σε μεθόδους Μη Καταστροφικών Ελέγχων και κατέχει αντίστοιχη διεθνή πιστοποίηση.

Βάσω Σάφη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη