Τη βούληση της Κυβέρνησης να απλώσει “δίχτυ προστασίας” γύρω από τους επαγγελματικούς κλάδους και τους εργαζόμενους που πλήττονται οικονομικά από τις συνέπειες της πανδημίας εξέφρασε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη.
Αναφερόμενος στην παρουσία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ο κ. Καράογλου εξήγησε πως θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα αμβλύνουν τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, ενώ θα γίνει ειδική αναφορά σε όλα τα μεγάλα έργα που αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα και τα οποία παρακολουθούνται πολύ στενά από την Κυβέρνηση.
“Αναμφισβήτητα, η μη πραγματοποίηση της 85ης ΔΕΘ είναι ένα οικονομικό πλήγμα για την πόλη μας. Πλήγμα το οποίο είναι εν γνώσει της Κυβέρνησης και από την πλευρά μας εκτιμούμε όλα τα δεδομένα για το πως μπορεί να καλυφθεί. Υπάρχει η πολιτική βούληση και πρόνοια ώστε οι θέσεις εργασίας να διατηρηθούν, οι επιχειρήσεις να μην κλείσουν, αλλά και οι άνεργοι να προστατευθούν. Κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος από την πανδημία που ταλαιπωρεί την υφήλιο”.
Όσον αφορά στο υγειονομικό σκέλος της πανδημίας, συνέστησε να ακολουθούνται με μεγαλύτερη προσοχή οι οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. “Ο κορωνοϊός δεν είναι παρελθόν, αντέχει” τόνισε μεταξύ άλλων.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την προκλητική στάση που τηρεί η Τουρκία έναντι της πατρίδας μας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) την απέδωσε στα “άπειρα” εσωτερικά προβλήματα που ταλανίζουν τη γειτονική χώρα.
“Με την Τουρκία έχουμε μόνο μια διαφορά, το ζήτημα της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας για την οποία υπάρχει το αρμόδιο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Εάν συμφωνήσουμε και οι δυο χώρες μπορούμε να προσφύγουμε σε αυτό ώστε να λυθεί άπαξ δια παντός το ζήτημα. Δεν υπάρχει καμία άλλη διαφορά” είπε, χαρακτηρίζοντας “ανεύθυνη” και “απαράδεκτη” τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει “παρών” στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ. “Όταν η χώρα αντιμετωπίζει εθνικό θέμα, όλοι πρέπει να συστρατεύονται. Δεν μπορεί να είσαι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα” δήλωσε, εκφράζοντας την ακλόνητη πεποίθηση πως η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.