Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Θ. Καράογλου από την Πτολεμαΐδα: «Η κυβέρνηση θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης» – Η αγωνία που εξέφρασε για τα χαμηλά ποσοστά απορρόφησης προγραμμάτων στη Δ. Μακεδονία

Θ. Καράογλου από την Πτολεμαΐδα: «Η κυβέρνηση θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης» – Η αγωνία που εξέφρασε για τα χαμηλά ποσοστά απορρόφησης προγραμμάτων στη Δ. Μακεδονία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
Δάλλας

Την βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει την επόμενη μέρα στην περιοχή, μετά την απολιγνιτοποίηση, μέσω και του Ταμείου Δίκαιης μετάβασης αλλά και των ΠΕΠ, όπως και του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, εξέφρασε από την Πτολεμαΐδα όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

Η περιοδεία του ξεκίνησε από τη Σιάτιστα, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή, ακολούθησε επίσκεψη στη Φλώρινα όπου και παραβρέθηκε στις εργασίες ημερίδας για τον οινοτουρισμό, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος του Interreg. Στη συνέχεια επισκέφθηκε στο ιστορικό Λέχοβο και κατέληξε στην Πτολεμαΐδα , όπου και συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά και αντιδημάρχους. Ο δήμαρχος, μάλιστα υποδέχθηκε τον κ. Καράογλου, κάνοντάς του δώρα τοπικά προϊόντα που βγάζει η περιοχή, όπως τσίπουρο, τσάι και αρωματικά φυτά.

«Η κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τα δικά της προβλήματα και τις δικές τις προοπτικές ανάπτυξης», τόνισε αρχικά στη δήλωσή του με το πέρας της συνάντησης στο δημαρχείο Εορδαίας, ο κ. Καράογλου.

Ο δήμαρχος Π. Πλακεντάς και οι συνεργάτες έθεσαν στον κ. Καράογλου το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης και το τι θα γίνει την επόμενη μέρα στην περιοχή, με τον υφυπουργό να δηλώνει πως: «Καταλαβαίνω, κατανοώ και σέβομαι απόλυτα την αγωνία των ανθρώπων όταν ξαφνικά αλλάζει ο τρόπος ζωής. Εδώ η μονοκαλλιέργεια της περιοχής ήταν η δουλειά στα εργοστάσια, αλλά θέλω να ξέρουν όλοι ότι είναι κατανοητό, αλλά θα πρέπει να ξέρουν ότι η κυβέρνηση έχει φροντίσει ώστε με το ταμείο για τη Δίκαιη Μετάβαση, αλλά και με τα ΠΕΠ και με το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, θα δείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή έτσι ώστε να αναπτυχθούν άλλες μορφές και να υπάρξει ένας άλλος τρόπος ανάπτυξης, ένας άλλος τρόπος παραγωγικού μοντέλου, που θα προκύψει μέσα από διάλογο, κοινωνική συναίνεση και ρεαλιστικές – υλοποιήσιμες προτάσεις και θα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να βρουν μια εναλλακτική μορφή απασχόλησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.

Ο ίδιος προσέθεσε πως «κανείς δεν πρόκειται να είναι μόνος του» και ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό τους.

Επίσης, προσέθεσε πως σε ό,τι προέτρεψε τον δήμο Εορδαίας να κάνει μια καλή προετοιμασία σε ό,τι αφορά τα προγράμματα που θα τρέξουν. Μάλιστα, τόνισε το πρόβλημα που υπάρχει στη Δ. Μακεδονία, που του επισημάνθηκε και από τον περιφερειάρχη, ότι δηλαδή η περιοχή έχει πολύ χαμηλά ποσοστά απορρόφησης προγραμμάτων. Ζήτησε να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία για να αντληθούν όλα τα χρήματα που αναλογούν στη Δ. Μακεδονία, που θα είναι όπως τόνισε αυξημένα, μιας και οι ανάγκες που θα υπάρξουν θα είναι μεγάλες.

Ειδική αναφορά έκανε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ένα κομμάτι του οποίου αναλογεί και στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, μέσω του οποίου μπορούν να επανδρωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό μέσω των ειδικών πινάκων που έγιναν από την ΑΝΚΟ και την ΕΕΤΑ, ώστε οι δήμοι να πάρουν εξειδικευμένο προσωπικό για τη σύνταξη μελετών και τεχνικών δελτίων για να ενταχθούν σε προγράμματα, ιδίως ένα πρόγραμμα μεγάλο απορροφητικότητας 2.5 δις ευρώ, για να υπάρξει απορροφητικότητα και υλοποίηση έργων.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Υπόθεση Ροτβάιλερ: Η μητέρα του 5χρονου Στάθη για τη δικαστική απόφαση: «Δεν μου ζήτησαν μια συγνώμη» – Τι λέει και ο δικηγόρος της Ζήσης Βρίκος -VIDEO

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Η κυρία Αγάπη, μητέρα του 5χρονου Στάθη, του παιδιού που είχε βρει τραγικό θάνατο ...