Αρχική > Slider > Τέννις: Το πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιπέδου 1 από σήμερα στη Πτολεμαΐδα

Τέννις: Το πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιπέδου 1 από σήμερα στη Πτολεμαΐδα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ένα πολύ σπουδαίο γεγονός στο τέννις θα φιλοξενήσει η Πτολεμαΐδα και ο Όμιλος Αντισφαίρισης από  5 έως 10 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (αγοριών – κοριτσιών ηλικίας 12,14,16 ετών), Επιπέδου 1, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης με τους προκριματικούς αγώνες να γίνονται  Πέμπτη και κυρίως ταμπλό από Παρασκευή , ημιτελικούς και  τελικούς αγώνες θα έχουμε, την  Κυριακή για την κατηγορία των 12 ετών, την  Δευτέρα για την κατηγορία των 14 ετών και την Τρίτη για την κατηγορία των 16 ετών .

Οι αγώνες θα γίνουν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του συλλόγου που παρόμοιες πολύ δύσκολα συναντάς. Το κέντρο αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας είναι μέσα στα 2-3 της Ελλάδας με 10 γήπεδα τένις και το μοναδικό το οποίο συνδυάζει , 8 ανοικτά γήπεδα με δύο κλειστά .

Ο Γιάννης Αθαναηλίδης έφορος αγωνιστικού της Ε.Φ.Ο.Α. (υπεύθυνος για την ανάπτυξη και το αγωνιστικό) δήλωσε «αυτό που γίνεται στη Πτολεμαΐδα δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και στα ελληνικά αθλητικά δεδομένα. Το καινοτόμο και το πρωτοποριακό είναι η ίδια η εγκατάσταση. Δέκα γήπεδα τένις με εντευκτήριο σε μια ωραία τοποθεσία η οποία είναι από μόνη της κίνητρο και σημείο αναφοράς όχι μόνο για το τένις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δίνει έτσι τεράστιες δυνατότητες και λειτουργικές αλλά και αναπτυξιακές.

 

Η ομοσπονδία θέλει να εκμεταλλευτεί αυτές τις εγκαταστάσεις και θα φιλοξενηθεί εδώ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούνιορ από 5 έως 10 Οκτωβρίου και θα είναι κάτι που πρώτη φορά θα γίνει στη Δυτική Μακεδονία. Το επίπεδο των αγώνων αλλά και οι συμμετοχές θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τη περιοχή και τη πόλη».

Τέλος ο πρόεδρος του Ομίλου Πέτρος Τσιάρας δήλωσε «Είναι ένα πρωτάθλημα 1ης κατηγορίας στο οποίο θα συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας 12-14 και 16 ετών αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα. Έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 400 αθλητές αλλά θα γίνει μια τελική επιλογή και θα παίξουν τελικά γύρω στους 325 αθλητές σε 3 κατηγορίες.

Θα συμμετέχουν από 56 περίπου άτομα σε κάθε κατηγορία και θα γίνουν συνολικά 450 αγώνες .

Είναι οι καλύτεροι και υπολογίζουμε εκείνο το 5νθημερο στη Πτολεμαΐδα να βρεθούν πάνω από 1000 άτομα (αθλητές, συνοδοί, προπονητές, γονείς).

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.